Landstede Basketbal klopt Donar opnieuw

| 02-02-2019

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond, voor de derde keer dit seizoen, gewonnen van regerend landskampioen Donar. In Groningen zegevierde de ploeg van coach Herman van den Belt overtuigend met 56-78. “Dit is een goede prestatie en ook een echte teamprestatie”, zegt Van den Belt kort na de wedstrijd.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwollenaren kwamen in MartiniPlaza goed uit de startblokken. Sherron Dorsey-Walker opende de score en niet veel later tekende Kaza Kajami-Keane voor 2-4. Namens de thuisploeg reageerden Shane Hammink en Lance Jeter, waardoor Donar een 6-4 voorsprong pakte. Na afloop bleek het de eerste en tevens laatste keer dat de Groningers aan de goede kant van de score stonden. Door scores van Noah Dahlman, Kaza Kajami-Keane en Sherron Dorsey-Walker liep Landstede Basketbal in no-time uit naar 6-16. “Met name in de eerste helft speelden wij prima. Iedereen deed iets en had een bijdrage. Eigenlijk klopte alles”, stelt Herman van den Belt, die zijn team het eerste kwart zag winnen met 15-27.

In het tweede kwart veranderde het spelbeeld nauwelijks. De Zwollenaren verdedigden intensief en waren duidelijk gretiger. Ook nieuweling Kayel Locke maakte zijn opwachting in de Zwolse ploeg en liet zich meteen van zijn goede kant zien. Mede dankzij een score van de 24-jarige power forward ging Landstede Basketbal rusten met een 25-48 voorsprong. “Ik kan mij niet heugen dat wij in Groningen halverwege met meer dan twintig punten verschil voor hebben gestaan”, vertelt de winnende coach. “Donar was vanavond misschien niet in goeden doen, maar dat maakt onze eigen prestatie niet minder knap.”

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Donar probeerde na rust terug in de wedstrijd te komen en slaagde daar ook redelijk in. Het derde kwart ging immers met 25-14 naar de thuisploeg, maar het bracht Landstede Basketbal niet van de wijs. In het slotkwart bleef de Zwolse formatie, onder aanvoering van Kaza Kajami-Keane, heer en meester. Met 6-16 werd het vierde kwart in Zwols voordeel beslecht en dat zorgde voor een 56-78 eindstand. “Het verval in het derde kwart was jammer, maar niet meer dan dat. Wij bleven met overtuiging spelen en geconcentreerd. In totaal hadden wij slechts vijf keer balverlies. Wij hebben meer rebounds gepakt. En ook de schotpercentages waren goed. Een prima prestatie.”

Punten:
Sherron Dorsey-Walker en Kaza Kajami-Keane 20; Noah Dahlman 14; Olaf Schaftenaar 6; Nigel van Oostrum en Kevin Bleeker 5; Ralf de Pagter en Mike Schilder 3; Kayel Locke 2

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws