Landstede Basketbal is Rotterdam de baas

| 16-02-2017

In een sfeervol Landstede Sportcentrum heeft Landstede Basketbal donderdagavond een prima zege geboekt op Forward Lease Rotterdam. De ploeg van coach Herman van den Belt zegevierde met 88-69. “De eerste helft speelden wij goed. Er werd goed samen gespeeld. En de verdediging was op orde. Ik vind alleen jammer dat wij op een gegeven moment wat slordig werden, want anders had het verschil nog wel groter kunnen zijn. Maar al met al complimenten aan de ploeg”, analyseert Van den Belt.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

In de openingsfase van het duel was het Gregory Lydell Mays, nieuwkomer in de ploeg van Rotterdam, die de score opende. Kort daarna verdubbelde Robert Krabbendam de score, terwijl de thuisploeg in de eerste minuten moeite had om de basket te vinden. J.T. Yoho tekende voor de eerste Zwolse punten, maar door onder meer twee driepunters van Jermaine Marshall namen de Rotterdammers een 4-11 voorsprong. Aanleiding voor Landstede-coach Van den Belt om een time-out aan te vragen. En die had effect, want de Zwollenaren waren vanaf dat moment bij de les en bleven dat nagenoeg de rest van de wedstrijd. J.T. Tiller gaf het goede voorbeeld, dat werd opgepikt door J.T. Yoho en Freek Vos. Het resulteerde in een 15-11 stand aan het einde van het eerste kwart.

De 11-0 run van Landstede Basketbal kreeg in het tweede kwart een uitstekend vervolg. Met een drietje tekende Yoho voor 18-11. En even later maakte Clayton Vette er 20-11 van. De bezoekers uit Rotterdam gaven zich echter niet gewonnen en knokten zich met afstandsschoten terug in de wedstrijd. Coen Stolk en La’Shard Anderson troffen meerdere malen van ver, maar Olaf Schaftenaar en J.T. Tiller antwoordden met hetzelfde geschut. Even was het verschil tussen beide ploegen slechts één punt (28-27), maar in de laatste minuten van het tweede kwart wist Landstede Basketbal de beslissende slag te slaan. Door scores van onder meer Olaf Schaftenaar, J.T. Yoho en Mike Schilder ging de thuisploeg rusten met een riante 46-29 voorsprong.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Na de onderbreking bleven de Zwollenaren de baas. Namens Forward Lease Rotterdam sputterde La’Shard Anderson weliswaar flink tegen, maar met in totaal 24 punten kon hij Landstede geen pijn doen. Yoho (23), Schaftenaar (19), Vette (16) en Tiller (14) haalden aan Zwolse zijde de dubbele punten, waardoor het in de laatste twee kwarten geen moment spannend meer werd. Dit tot tevredenheid van Landstede-coach Herman van den Belt, die na afloop al zijn spelers complimenteerde. “Complimenten aan de individuen. Ik denk dat wij breed zijn. Olaf kwam van de bank en had een prima bijdrage, zowel aanvallend als verdedigend. En Freek was weer aan het knokken en sleuren. Bovendien maakte hij nog een dunk. Dat zien wij graag.”

Punten:
J.T. Yoho 23 (10 rebounds); Olaf Schaftenaar 19; Clayton Vette 16 (10 rebounds); J.T. Tiller; Mike Schilder 8; Freek Vos 6; Nigel van Oostrum 2.

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws