Landstede Basketbal is Rotterdam de baas

| 12-10-2017

Landstede Basketbal heeft donderdagavond ook haar tweede competitieduel van het nog prille seizoen met winst afgesloten. Forward Lease Rotterdam biedt in het eerst kwart goed partij, maar na tien minuten ontstaat een eenzijdige wedstrijd in het Theater van de Sport. In de openingsfase van de competitie zijn de Zwollenaren verder dan de Rotterdammers en The Hammers boeken een - om Mark Rutte te parafraseren - gewone overwinning: 85-65.

© André Rump
© André Rump

Waar de schotkracht van de havenstedelingen in de openingswedstrijd tegen Apollo Amsterdam schrikbarend slecht was, zo goed openen ze nu. Met soortgelijk opgezette aanvallen valt elke bal. Pas na dik drie minuten stapt Trevor Setty buiten de lijnen, wat leidt tot de eerste scoreloze aanval. Chris Commons tweemaal, dezelfde Setty met een driepunter en de weergaloze Antwerpse jongeling Ordane Kanda zijn messcherp. Ook de Zwollenaren laten zich niet onbetuigd, zodat de achterstand beperkt blijft. De ongekend effectieve Noah Dahlman glipt razendsnel langs boomlange centers, bedient Franko House een keer, terwijl diezelfde House via powerbasketbal voor de eerste score tekent. House, die gekozen wordt tot man van de wedstrijd, schiet zelfs een driepunter binnen. Dat inspireert Kanda tot eenzelfde kunststukje, terwijl in de volgende aanval een bonus vrijeworp ook tot een driepuntsscore leidt. Het wordt 13-19 en als Kasper Averink van heel ver raak schiet is het 17-24. De laatste minuut is ondubbelzinnig voor Zwollenaar Sherron Dorsey-Walker: twee driepunters op rij en in de laatste aanval eist hij weer de bal op om met een slangendrive de Zwollenaren met een 25-24 tussenstand naar de kant te sturen.

Het tweede kwart begint het met wisselende scores, waar met name Noah Dahlman met drives en Jordan Gregory met driepunters voor scores zorgen. Daarna is het gedaan met de koopman. Van 32-34 wordt het 46-34. Het geluk is ook aan Zwolse zijde. Zo heeft Nigel van Oostrum een geluks-stuitje waardoor de bal binnenvalt. Kanda doorbreekt de run met de laatste score voor de rust. “Runs zijn eigenlijk stopscores. Die waren er. Op het eerste kwart na hebben we goed verdedigd. Met 41 punten tegen in drie kwarten kan ik goed leven”, stelt Landstede-coach Herman van den Belt.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Het derde kwart verloopt rustig. Kanda, die tot 26 punten komt, overtuigt met razendsnelle drives. Aan Zwolse zijde schrikt iedereen op als Noah Dahlman naar zijn neus grijpt en richting kleedkamer loopt. Even later is hij met zijn masker terug en hervat de wedstrijd. Stand-in Ralf de Pagter wringt alle ballen op Pagteriaanse wijze door de ring. Franko House maakt optimaal gebruik van zijn krachtige body om de langere Rotterdammers terzijde te schuiven. De voorsprong loopt langzaam op: 65-51.

In de laatste tien minuten vallen er veel driepunters door de ring. De mooiste score komt echter op naam van Noah Dahlman, die klinisch afrondt na een lange splijtende pass van Sherron Dorsey-Walker recht door het midden. Trevor Setty schiet absoluut de mooiste driepunter van de dag, maar Olaf Schaftenaar, Nigel van Oostrum, Sherron Dorsey-Walker en Ralf de Pagter slagen ook met verve. Kanda schiet er gewoon twee en Setty schiet met zijn tweede de laatste punten op het bord: 85-65. “Afgelopen zaterdag was ik zwaar teleurgesteld in mijn team. Nu heb ik betere momenten gezien. Je hoopt dat je wint, maar dat zat er gewoon niet in. Onze doelstelling blijft aan te sluiten bovenin. Voorlopig moeten we maar per wedstrijd beter worden”, besluit Rotterdam-coach Armand Salomon.

Punten:
Franko House 19; Noah Dahlman 18; Sherron Dorsey-Walker 17; Ralf de Pagter 9; Jordan Gregory 8; Nigel van Oostrum 7 (7 assists); Olaf Schaftenaar 5; Lenno Witteveen 2.

© André Rump
© André Rump
© André Rump

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Basketbal, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws