Landstede Basketbal in groepsfase naar Israël

| 24-07-2019

Landstede Basketbal is in poule B van de FIBA Europe Cup onder andere gekoppeld aan het Israëlische Ironi Ness Ziona. De Zwolse ploeg is rechtstreeks geplaatst voor de eerste groepsfase van het toernooi en speelt daarin ook nog tegen Bakken Bears, Keravnos of een lucky loser en tegen de verliezer van Kyiv Basket tegen Kapfenberg.

© André Rump

Ironi Ness Ziona komt uit in de Israeli Basketball Super League en eindigde daarin vorig seizoen als vijfde. Kyiv Basket is afkomstig uit Oekraïne en speelt in de voorronde van de Basketball Champions League (BCL) tegen het Oostenrijkse Kapfenberg. De verliezer van die ontmoeting meldt zich in poule B van de FIBA Europe Cup. Bakken Bears is afkomstig uit het Deense Aarhus en gaat samen met het Cypriotische Keravnos uitmaken wie er mogelijk plaatsneemt in poule B. De winnaar van dat tweeluik speelt in de volgende voorronde tegen Burgos, maar die ploeg heeft al aangegeven alleen de BCL in te willen. Mocht Burgos worden uitgeschakeld, dan completeert een lucky loser uit de voorronde van de FIBA Europe Cup de poule van Landstede.

De eerste wedstrijd vindt onder voorbehoud plaats op woensdag 23 oktober, als Landstede onder de naam Landstede Basketbal Regio Zwolle haar debuut maakt in de FIBA Europe Cup. Het gaat dan op bezoek gaat bij Bakken Bears, Keravnos of een lucky loser. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd en de tegenstander is dan Kyiv Basket of Kapfenberg. Op woensdag 6 november volgt de uitwedstrijd bij Ironi Ness Ziona.

Het volledige speelschema (onder voorbehoud):
Woensdag 23 oktober
Bakken Bears/Keravnos/lucky loser - Landstede Basketbal Regio Zwolle

Woensdag 30 oktober
Landstede Basketbal Regio Zwolle - Kyiv Basket/Kapfenberg

Woensdag 6 november
Ironi Ness Ziona - Landstede Basketbal Regio Zwolle

Woensdag 13 november
Landstede Basketbal Regio Zwolle - Bakken Bears/Keravnos/lucky loser

Woensdag 20 november
Kyiv Basket/Kapfenberg - Landstede Basketbal Regio Zwolle

Woensdag 27 november
Landstede Basketbal Regio Zwolle - Ironi Ness Ziona

Basketbal, Landstede Hammers, FIBA Europe Cup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws