Landman ‘heel blij’ om weer terug te zijn

| 19-09-2017

Henry Landman hoorde de laatste jaren vast bij het Zwolse trainersgilde. Hij werkte bij VSW, deed het vlaggenschip van CSV ’28 en had het eerste elftal van HTC onder zijn hoede. Na HTC deed Landman bewust een stapje terug, maar dit seizoen is hij weer terug op de velden. De Zwollenaar traint kersvers zaterdagclub Dieze West.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zijn ontslag bij HTC in 2015, dat greep Landman bijzonder aan. Het was voor hem het sein om even rustig aan te doen en het trainerschap voorlopig te laten voor wat het was. Het voetballen bleef hij volgen, maar wel vanaf de zijlijn. Een compleet seizoen deed hij niets, totdat Dieze West zich aan het begin van deze zomer meldde. De club maakte de overstap naar het zaterdagvoetbal en ging met een compleet nieuw team de vierde klasse in. Ze zagen in Landman een geschikte oefenmeester. “Ik heb bewust even niets gedaan, eigenlijk lekker stilgezeten. Toen kwam Dieze West met een leuke aanbieding en daar ben ik op ingegaan. Ik ben heel blij om weer terug te zijn”, vertelt de coach.

Landman kiest daarmee niet voor een geplaveide terugkeer. Hij moet direct aan de bak, want bij Dieze West wacht een immense klus. Het vlaggenschip kent een compleet nieuwe samenstelling, met veel spelers die weinig in eerste elftallen hebben gespeeld. De resultaten in het bekertoernooi zeggen voldoende: drie verliespartijen, achttien goals tegen en slechts drie voor. “Het is een compleet nieuw team en ik moet de jongens nog leren kennen. Op trainingen zie ik leuke dingen, want individueel zijn deze spelers fantastisch. Maar ik moet er nog een team van maken”, weet Landman, die wel blij is met zijn keuze voor Dieze West. “Het is een fantastische club, echt waar. Ik krijg het vertrouwen en daar ben ik heel blij mee. We moeten de historie achter ons laten en opnieuw beginnen.”

In de vierde klasse C wil Landman niet voor spek en bonen meedoen. Hij vraagt om geduld, maar is tegelijkertijd ook ambitieus. “Rond de vierde of vijfde speelronde, dan zijn we aardig op weg. Ik ga echt niet zeggen dat we kampioen of zo moeten worden, daar ben ik altijd heel voorzichtig in geweest. Maar ik ga altijd voor hoog, dus nu ook. Al hebben we geen doelstelling afgesproken.” Dieze West start zaterdag de competitie met een wedstrijd tegen VSW, zijn oude ploeg. “Ik heb eigenlijk geen verdedigers, dus we moeten spelers om gaan toveren tot verdediger. En ik moet er een systeem inslijpen. Nogmaals, dat heeft tijd nodig. Maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Voetbal, Dieze West, Henry Landman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws