Landman: ‘Geen spijt van stap naar HTC’

| 17-09-2015

Henry Landman trok halverwege het vorige seizoen naar HTC. Bij de vierdeklasser gold hij als vervanger van Jeroen de Vries, die inmiddels werkzaam is bij Edon. De HTC-trainer is nog altijd blij met zijn stap naar de Tuinders. “Ik heb geen moment spijt gehad van deze stap. En ik hoop hier nog wel even te blijven”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voorgaande jaren waren voor HTC geen pretje. In het seizoen 2013-2014 degradeerden de Zwollenaren met slechts negen punten uit de derde klasse en een jaar later ging het in de vierde klasse niet veel beter. HTC stond lange tijd onderaan en uiteindelijk eindige het als elfde. Maar de laatste periode van het voorgaande seizoen gaf de burger al wat meer moed. De afsluitende drie potjes werden gewonnen. “Toen kwam de vorm al een beetje terug. De zomer zat er nog tussen, maar ook nu gaat het steeds beter. We hebben de goede lijn te pakken”, vertelt Landman, die zijn ploeg in de eerste competitiewedstrijd direct zag winnen. “Ja, met 2-1 van Wilsum. De score had nog wat hoger kunnen uitvallen, maar we hadden wat pech.”

Landman en HTC kampen in de eerste weken van het nieuwe seizoen wel met de nodige blessures. Brokkenpiloot Iljas Baltes is wel weer fit, maar daartegenover staan een boel afwezigen. “Ik heb nog niet één keer met het team gespeeld waarvan ik denk: ‘ja, dat is het’. Maar de jongens die er staan moet ik complimenten maken. Ik ben er erg tevreden over”, roept de coach, die hoopt dat zijn ploeg een plaats in de middenmoot weet te bemachtigen. “Zalk, Batavia ’90 en Olympia, die ploegen schat ik heel hoog in. De concurrentie is natuurlijk groot, maar ik hoop dat we onderin het linkerrijtje eindigen. En misschien zelfs wel wat hoger.”

Voetbal, HTC, Vierde klasse C, Henry Landman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws