Landelijke RKF Award niet naar Zwolle

| 11-02-2010

Sportbuurtclub Club2Move uit Zwolle is helaas niet de landelijke winnaar geworden van de Richard Krajicek Foundation Award. Deze award, voor de beste educatieve sportactiviteit, ging woensdag naar Joey de Loor (Zeeland) met zijn project SportBillies. Hij organiseerde een landelijke sportdag voor alle kinderen en jongeren in Nederland met een lichamelijke beperking.

Volgens de jury verdient SportBillies deze prijs, omdat Joey vanuit een persoonlijke drive erin geslaagd is een brug te slaan tussen jeugd zonder en jeugd met een lichamelijke beperking. De award werd uitgereikt door staatssecretaris Jet Bussemaker en Richard Krajicek, tijdens het ABN-AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

De Richard Krajicek Foundation Award wordt sinds 2004 uitgereikt. De award is ingesteld omdat sport een goed middel kan zijn om de fysieke, mentale en sociale vaardigheden van kinderen en jongeren te helpen ontwikkelen. Voor de prijs komen bestaande, lokale projecten en activiteiten op het gebied van opvoeding door sport in aanmerking. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation, het Nederlands Jeugdinstituut en het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. De uitvoering wordt mogelijk gemaakt met subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Directie Sport.

Richard Krajicek Foundation Award, Club2Move, SportService Zwolle, Travers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws