Lammertse en Drost op podium in Rijswijk

| 11-06-2018

Fabian Lammertse en Ruben Drost van Tabonon hebben zondag respectievelijk een tweede en een derde plaats bemachtigd op het Recycled GT Grappling-toernooi in Rijswijk. De 21-jarige Lammertse kwam uit in de categorie -85 kilogram (beginners). En Drost (33) ging in de categorie +91 kilogram (gevorderden) met de bronzen medaille aan de haal.

Voor het 21-jarige Tabonon-lid Fabian Lammertse begon het toernooi meteen goed. In zijn eerste partij zegevierde hij door zijn tegenstander in een zogenoemde ‘straight anckle lock’-greep te houden. De opponent moest hierdoor afkloppen. De tweede partij verloor Lammertse, maar in zijn derde partij won hij opnieuw omdat zijn tegenstander afklopte. Een mooie prestatie, waarmee Fabian Lammertse een tweede plek en dus de zilveren medaille wist te bemachtigen.

Clubgenoot Ruben Drost ging met de bronzen medaille in de categorie +91 kilogram voor gevorderden naar huis. Waar hij normaal in de -91 kilogram klasse meedoet, werden dit jaar - in verband met te weinig deelname - beide klasses samengevoegd. Dit resulteerde in een extra grote uitdaging, waarbij Drost het in zijn eerste partij moest opnemen tegen een worstelaar van 110 kilogram. Drost verloor zijn beide partijen op punten en kreeg desondanks de bronzen medaille mee naar huis.

Kickboksen, Vechtsporten, Tabonon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws