Lam: ‘Ik ben blij in Zwolle terug te keren’

| 2 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft Thomas Lam aangetrokken. De 24-jarige mandekker speelde in het verleden al 61 competitiewedstrijden voor de Zwolse club, maar vertrok in de zomer van 2016 naar het Engelse Nottingham Forest. Na een verhuurperiode bij FC Twente, vorig seizoen, keert de verdediger nu terug op het oude nest. In Zwolle tekent hij een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Ik ben blij hier in Zwolle terug te keren”, zegt Thomas Lam. “De club, het stadion en de mensen voelen vertrouwd. Ook ben ik ervan overtuigd dat we met deze selectie een mooi seizoen gaan draaien. Voor mij persoonlijk is het belangrijk vanaf vandaag op het trainingsveld te staan en zo snel als mogelijk aan voetballen toe te komen. Ik heb daar namelijk ontzettend veel zin in en kan niet wachten om deze mooie club weer te vertegenwoordigen.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp: “Thomas is een lange, kopsterke verdediger en middenvelder die zich tijdens zijn eerste periode in Zwolle uitstekend heeft ontwikkeld. Wij zijn Thomas de afgelopen jaren nadrukkelijk blijven volgen en hebben gezien dat hij, mede als Fins international, veel ervaring heeft opgedaan en verder gegroeid is als voetballende verdediger. Hij is dan ook een welkome versterking voor de achterhoede en bovendien per direct inzetbaar.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, PEC Zwolle, Thomas Lam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws