Lachman: ‘Mededeling was hard, maar eerlijk’

| 09-08-2019

Darryl Lachman kreeg enkele weken geleden plotseling te horen dat hij weg mocht bij PEC Zwolle. De verdediger had onder Jaap Stam vrijwel alles gespeeld, maar trainer John Stegeman ziet het niet in hem zitten. Of de nood moet, zoals vorige week tegen Willem II, echt aan de man zijn. “Hij had me een wedstrijdje nodig”, stelt de verdediger.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De beslissing van Stegeman en de leiding van PEC kwam Lachman rauw op zijn dak vallen. Hij kwam net van de Gold Cup, waar hij met Curaçao verrassend de kwartfinale haalde. Eenmaal terug in Zwolle verdween dat goede gevoel echter snel, want het bleek dat hij overbodig was geworden. Onder Stam was Lachman nog een vaste waarde, onder Stegeman hoefde hij daar niet meer op te rekenen. “Dat zag ik natuurlijk niet aankomen, want ik had veel gespeeld. Je hoopt die lijn door te trekken, maar toen kwam die mededeling. Dat was teleurstellend en hard, maar aan de andere kant ook eerlijk”, vertelt Lachman.

Toch moest hij in de ouverture tegen Willem II ineens aan de bak. PEC kende grote personele problemen, door blessures bij Bram van Polen en Thomas Lam en schorsingen voor Sam Kersten en Kenneth Paal. Zo kwam Lachman weer uit de hoge hoed, die samen met Etiënne Reijnen centraal achterin stond. “Dat was wel een beetje apart ja, niemand had het verwacht. Ik ga er vanuit dat het voor één wedstrijdje was, want zondag tegen Utrecht zit ik weer op de bank of zelfs op de tribune. Het zijn rare weken ja, dat kun je wel zeggen.”

Lachman staat voorlopig gewoon nog op het trainingsveld in Zwolle, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een oplossing. De verdediger heeft enkele opties, maar concreet is het allemaal nog niet. Hij heeft nog tot en met 31 augustus om een andere werkgever te vinden. “Ik train nu vooral om fit te blijven”, erkent hij. “Na die mededeling zijn we direct aan de slag gegaan. Ik ga niet zomaar ergens heen, het moet wel iets zijn wat bij mij past. Er liggen op dit moment wat opties, maar daar zijn we nog mee bezig.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Stegeman nog steeds zoekende
PEC treedt zondag in Utrecht aan met een flink gewijzigde opstelling. Rick Dekker begint namelijk als centrale verdediger, terwijl Yuta Nakayama op het middenveld acteert. Daar is ook plaats voor Zian Flemming, omdat Ilias Bel Hassani als vleugelaanvaller gaat spelen. Dat gaat ten koste van Stanley Elbers. “Ik ben op zoek naar meer stabiliteit. Normaal gesproken heb ik aan het begin van het seizoen het elftal al in mijn hoofd, maar nu ben ik nog zoekende. Dat komt natuurlijk ook door blessures. We moeten in Utrecht van goede huize komen om een resultaat te halen”, erkent Stegeman.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Mous; Hamer, Reijnen, Dekker, Paal; Nakayama, Clement, Flemming; Bel Hassani, Thy, Johnsen

Voetbal, Darryl Lachman, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws