Lachen geblazen bij PEC Zwolle: ‘Echt gek’

| 29-04-2019

PEC Zwolle heeft het maandagavond voor elkaar gekregen: lijfsbehoud in de eredivisie. Dat gebeurde in een doldwaas half uurtje tegen FC Groningen, waarin een 1-2 achterstand werd omgezet in een 3-2 zege. “Echt een gekke wedstrijd”, lacht Younes Namli zijn tanden bloot.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De lach, die is maandagavond even na 20.30 uur veelvuldig aanwezig in het Zwolse deel van de spelerstunnel. De ene na de andere Zwollenaar komt lachend de catacomben in, superlatieven vliegen je om de oren. Bram van Polen, die in het restant van 34 minuten goed is voor de belangrijke 2-2, geniet met volle teugen. “Mooi he, ik vond het echt mooi. Ik had er ook al de hele dag zin in. Het is toch totaal iets nieuws, dat overkomt je niet zo vaak. Lekker dat je zo'n wedstrijd dan ook nog wint en ik scoor. Ik ben hier wel blij mee moet ik zeggen”, glundert de aanvoerder.

Want niet alleen de zege wordt binnengehaald, ook lijfsbehoud is nu een feit. Als het aan Namli ligt, is dat het mooiste. “Eén van de gekste wedstrijden uit mijn loopbaan, het was vol gas. We hadden één doel: handhaving. Dat hebben we nu bereikt”, zegt de middenvelder, die samen met zijn ploeggenoten nog twee wedstrijden moet spelen. Om des keizers baard, zonder enige vorm van druk. Zijn het voor Namli de laatste potjes in het shirt van Zwolle? “Dat weet ik echt nog niet, daar ben ik heel eerlijk over. Ik krijg die vraag steeds vaker, maar ik kan er echt niets over zeggen. Voor nu ben ik blij. Ook voor de supporters, die moesten weten dat we tot het einde alles geven. Dat hebben we laten zien.”

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws