Kylian Heederik weer nationaal kampioen

| 12-08-2019

Kylian Heederik is voor de derde keer op rij Nederlands kampioen op de 1.500 meter schoolslag in open water geworden. De 16-jarige Zwollenaar, die sinds kort zwemt voor ZPC Hoogeveen, finishte na een zware wedstrijd in Heerjansdam met een voorsprong van zo’n dertig seconden op nummer twee Nathan Janssen. Wessel Heijnemans werd derde.

Heederik nam op de 1.500 meter schoolslag direct na de start de leiding en na het keren om de boei bouwde hij zijn voorsprong verder en verder uit. Een eindtijd van 24 minuten en 57 seconden was ruim voldoende voor zijn derde Nederlandse titel op rij. Broer Quinn Heederik kwam op het NK in actie op de 2.500 meter vrije slag en eindigde op plek vijf. Een zilveren medaille behaalde Quinn Heederik wel op de 1.000 meter vrije slag, maar die wedstrijd maakte geen deel uit van het NK.

Voor Kylian en Quinn Heederik staan er nu nog twee wedstrijden in het open water op het programma, om vervolgens het binnenbad weer in te duiken. Mede door de successen van de afgelopen jaren hebben de Zwolse broers ervoor gekozen om door te groeien bij ZPC Hoogeveen.

Zwemmen, Kylian Heederik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws