Kwartje valt aan goede kant Regio Zwolle

| 12-11-2016

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdag in eigen huis een belangrijke 3-1 (25-22, 22-25, 26-24 en 25-13) zege geboekt op Talent Team Papendal. “Het niveau van beide ploegen lag erg dicht bij elkaar. Het kwartje had maar zo de andere kant op kunnen vallen”, reageert Regio Zwolle-coach Redbad Strikwerda, die vanaf de kant zag dat de wedstrijd na de derde set was gespeeld. “Klopt, de winst in de derde set was doorslaggevend.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Bij een 1-1 stand in sets knokten de twee teams in de derde set voor wat ze waard waren. “Gelukkig wisten wij in de slotfase van de derde set met twee beslissende acties het verschil te maken”, zegt Strikwerda. In die fase waren met name Manon Zeeboer en Maureen van der Woude namens Regio Zwolle Volleybal bepalend. “Manon speelde op de diagonaal-positie eigenlijk de gehele wedstrijd goed. Zij was lekker op dreef, continue aanspeelbaar en actief”, vertelt de coach, die Maureen van der Woude goed zag invallen. “Zij is een week of twee uit de roulatie geweest, maar maakte in de derde set op het juiste moment twee belangrijke bloks. Dat is ook haar kwaliteit.”

De thuisploeg pakte de spannende set uiteindelijk met 26-24 en denderde vervolgens door naar een 3-1 overwinning. “In de derde set viel de spelverdeler bij Talent Team uit en in de vierde set ging er ook nog een passer-loper geblesseerd naar de kant. Dat verstoorde het ritme bij de tegenstander weldegelijk en dat was in ons voordeel, maar spannend is de vierde set eigenlijk geen moment geweest”, analyseert Strikwerda. Via 6-2 en 12-7 werd het 25-13 en waren de drie punten in de tas. “Daar zijn wij natuurlijk blij mee, want in de strijd om een plek in de kampioenspoule moeten dit soort wedstrijden worden gewonnen. Qua punten liggen wij ook op koers, maar dat zegt niets. Misschien pakken wij dit seizoen wel meer punten dan vorig jaar, alleen is dat geen garantie voor een plek in de kampioenspoule.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Volgens de coach van de Zwolse dames wordt er dit seizoen meer van zijn ploeg gevraagd. “Onze opdracht is behoorlijk, want wij willen natuurlijk graag bij de eerste zes eindigen. Daar staan we nu weliswaar, maar we zijn slechts zeven potjes onderweg. Als we op twee derde van de competitie zitten, dan wordt er pas meer duidelijk. Het gaat nu allemaal met vallen en opstaan en qua puntenaantal liggen wij zoals gezegd op koers, al vind ik wel dat we de sterkere ploegen nog te weinig uitdagen. Terwijl er in elke wedstrijd wat te halen viel”, stelt Redbad Strikwerda, die van mening is dat er vooral vanuit de opslag winst valt te boeken. “Daar valt inderdaad een slag te maken”, aldus Strikwerda, die het in de komende weken met zijn ploeg onder meer opneemt tegen de directe concurrenten Eurosped, VC Sneek en Coolen-Alterno. “Interessante weken!”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws