Kwalificatieduel Oranje-vrouwen in Zwolle

| 23-11-2013

De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen België wordt gespeeld in Zwolle. Het duel heeft woensdag 12 februari plaats in het IJsseldelta Stadion, waar om 19.00 uur wordt afgetrapt. De thuishaven van PEC Zwolle biedt voor deze interland plaats aan ruim 11.000 toeschouwers. Kaarten zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen. Voor elftallen, schoolklassen of vriendengroepen (minimaal tien personen) geldt een speciaal tarief.

© Annet van Raalten

Het duel met de Belgische vrouwen is voor Oranje de vijfde wedstrijd in de kwalificatie voor het WK dat in 2015 in Canada wordt gehouden. Nederland boekte al zeges in Albanië (0-4) en Portugal (0-7), maar leed vorige maand in Volendam tegen Noorwegen de eerste nederlaag (1-2). Zaterdag neemt de equipe van bondscoach Roger Reijners het in een uitverkocht Stadion Woudestein in Rotterdam op tegen het nog puntloze Griekenland. Bij winst passeert Nederland op basis van een beter doelsaldo België en stijgt het naar de tweede plaats in de poule. Oranje heeft als doel zich te plaatsen voor de mondiale eindronde in Canada, waar voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deelnemen.

Nederland heeft een positieve balans overgehouden aan de voorgaande 27 ontmoetingen met België: er werd negentien keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Ook het doelsaldo is in Oranjes voordeel: 75-25. Eerder dit jaar troffen beide ploegen elkaar in een oefeninterland in Waregem en won Nederland met 3-2. Voor Oranje is Zwolle een gewenste locatie voor deze belangrijke ontmoeting in de WK-kwalificatie. Aangezien het WK in Canada op kunstgras wordt gespeeld, heeft het de voorkeur van bondscoach Reijners om ook de kwalificatieduels op deze ondergrond te spelen. Twee jaar geleden speelde Oranje voor het laatst in Zwolle, destijds eindigde de topper in de EK-kwalificatie tegen Engeland in 0-0.

Voetbal, Oranje, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws