Kwaaitaal wint Triathlon Zwolle opnieuw

| 15-09-2012

Rob Kwaaitaal heeft zaterdag - net als vorig jaar - de Triathlon Zwolle op zijn naam geschreven. De atleet uit Nijmegen had ‘slechts’ 59 minuten en 17 seconden nodig voor de achtste triatlon bij de Milligerplas in Stadshagen. Daarmee was hij bijna een minuut sneller dan vorig jaar. “Ik had deze dag omcirkeld in mijn agenda. Dit was namelijk mijn honderdste triatlon en die wilde ik natuurlijk graag winnen”, aldus een blije Rob Kwaaitaal.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Achter de winnaar werd Omar Brons uit Almere tweede. Hij had in totaal vijftig seconden meer nodig voor 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. “Het ging wel goed. Met een tijd van 1:00:27 ben ik ook tevreden. Het is een snelle tijd, maar helaas niet genoeg voor de overwinning”, stelt Omar Brons. “Rob was bij het fietsen al weg. Ik kon hem wel steeds zien, maar wist hem niet te achterhalen. En bij het hardlopen liep hij zelfs steeds een stukje bij mij weg, dus hij was absoluut de sterkste vandaag.” De nummer twee van de Triathlon Zwolle kreeg onderweg ook nog te maken met pech. “Ik werd tijdens het fietsen gestoken door een wesp. Dat was wel even vervelend, maar ik had er tijdens het lopen geen last van.”

Het podium bij de mannen werd compleet gemaakt door Martijn Paalman uit Apeldoorn: 1:01:57. Beste Zwollenaar bij de Triathlon Zwolle was Peter van Grootheest. Hij werd met een tijd van 1 uur, 2 minuten en 39 seconden knap vierde. Bij de vrouwen ging de zege in 1:08:41 naar Linda van Bemmel uit Nijkerk. Zij was ruim vier minuten rapper dan Saskia Bekhuis uit Vasse (1:12:59), die vorig jaar in Zwolle nog zegevierde met 1:13:01. Ria Slingerland-Blom uit Utrecht eindige als derde.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

In de categorie trio’s tot slot waren drie teams zeer aan elkaar gewaagd: AVN Feestteam, De Zwolsche Jongens en Norbert Geels Sportmassage. De titelverdediger (De Zwolsche Jongens) begon goed dankzij prima zwemwerk van Thomas Bouter, maar daarna verspeelde Pim Post kostbare tijd op de fiets. Zelfs PEC-atleet Joep Emmen kon de schade niet herstellen. Hij was weliswaar de snelste loper van alle deelnemers, maar de zege in de categorie trio’s ging toch naar AVN Feestteam uit Nijkerk in een nieuw record: 1 uur, 3 minuten en 23 seconden. De Zwolsche Jongens en Norbert Geels Sportmassage werden respectievelijk tweede (1:03:42) en derde (1:03:51).

Klik hier voor alle uitslagen.

Zie ook:
Videoreportage Triathlon Zwolle 2012
Peter van Grootheest beste Zwollenaar

Triatlon, Triade, Peter van Grootheest, Joep Emmen, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws