Kurt van de Nes: 'Winst was zeker mogelijk'

| 10-02-2012

Kurt van de Nes is vrijdagmiddag op het Veluwemeer als tweede geëindigd in de natuurijsklassieker Veluwemeertocht. Bij de masters was Van de Nes veruit de sterkste van het deelnemersveld, maar hij moest de overwinning uiteindelijk laten aan Edwin Mellema. André Klompmaker werd net achter Van de Nes derde. “Ik heb diep respect voor de prestatie van Kurt vandaag”, aldus laatstgenoemde.

Van de Nes was vanaf het begin van de wedstrijd één van de sterksten van het veld, maar hij miste in eerste instantie de slag. Uiteindelijk reed de Zwolse marathonschaatser lange tijd solo, kwam weer bij de kop van de koers, maar kon het op de eindstreep niet afmaken. “Het ging de hele wedstrijd gewoon heel lekker. Heel erg jammer dat ik het dan op het einde niet af kan maken”, aldus Van de Nes, die door de speaker wel werd uitgeroepen tot ‘beste van het veld’. “Daar koop je weinig voor, want ik had hier kunnen winnen. Maar het is wel mooi natuurlijk.”

Door zijn prestatie van vrijdagmiddag ziet de Zwollenaar de komende natuurijsklassiekers uiteraard met veel vertrouwen tegemoet. “Als ik de aankomende dagen zo kan schaatsen als vandaag, dan gaan er zeker overwinningen volgen.” Voor de masters, ordinair gezegd een klasse voor veteranen, staat zondag echter voorlopig alweer de laatste natuurijsklassieker op het programma. Het peloton reist dan af naar Giethoorn voor de ‘Hollands Venetiëtocht’.

Schaatsen, Natuurijs, Kurt van de Nes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws