Kuijers: ‘Tour de Countus sportief en leuk’

| 09-09-2014

“Ik wilde graag op een sportieve en leuke manier mensen uit mijn netwerk bij elkaar brengen. Elkaar op een ongedwongen manier leren kennen en natuurlijk lekker fietsen.” Dat zegt Countus-ondernemersadviseur Bert Kuijers, initiatiefnemer van de Tour de Countus. De jaarlijks terugkerende wielertocht staat vrijdag 26 september alweer voor de vierde keer op het programma. Tot grote vreugde van Kuijers.

© Paul Memelink

Nadat Bert Kuijers zijn idee tentoon had gespreid, waren zijn collega’s direct enthousiast. Er werd gebrainstormd om de fietsclub naar een hoger plan te tillen en daarbij wilde Kuijers graag bijdragen aan een goed doel. “Dat is je verantwoordelijkheid, ook als bedrijf zijnde”, stelt de organisator. Via een ander fietsevenement leerde hij de Stichting Tegenkracht kennen en vervolgens was een nieuwe samenwerking geboren. De stichting biedt sportfaciliteiten en begeleiding aan kankerpatiënten. In 2011 kwam uiteindelijk de eerste editie van de tour van de grond en fietsten vijftig deelnemers een afstand van 80 kilometer.

Sindsdien proberen Countus en Stichting Tegenkracht elk jaar op een andere manier de inspanningen van de stichting aan het licht te brengen. Zo sprak Martijn Ganzevles, ambassadeur van Tegenkracht, twee jaar geleden voor de ondernemers. Een indrukwekkend en inspirerend verhaal, want de ambassadeur is zelf ex-kankerpatiënt. In 2009 begon hij met fietsen, maar het ging hem alleen maar zwaarder af. Hij kreeg steeds meer lichamelijke klachten en na een tijd werd er lymfklierkanker geconstateerd. “Ik ben altijd blijven fietsen, ook tijdens de chemotherapie. Het hielp voor mijn conditie, maar het geeft ook mentale afleiding”, vertelt hij. Via het ziekenhuis kwam hij vervolgens in contact met Tegenkracht, die hem tijdens de therapie en daarna hebben begeleid in het sporten.

© Paul Memelink

In juni van 2010 onderging Ganzevles zijn laatste chemotherapie, waarna hij in september de Mont Ventoux beklom. Een bijzondere prestatie en bovendien een hoopvol verhaal voor andere patiënten. Eind september fietst hij mee met de vierde editie van de Tour de Countus. “Ook onderweg is er aandacht voor de stichting. De sfeer is informeel, iedereen zit op de fiets. Je krijgt allerlei vragen, voert allerlei gesprekken, waaronder persoonlijke. Voor onze naamsbekendheid, maar ook voor het netwerk van de ondernemers is de Tour de Countus een prima evenement.”

Wielrennen, Fietsen, Stichting Tegenkracht, Tour de Countus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws