Korfballers Sparta slaan belangrijke slag

| 11-02-2018

De korfballers van Sparta hebben zaterdag een belangrijke slag geslagen in de strijd om lijfsbehoud in de overgangsklasse. Hekkensluiter Sporting Trigon werd na een aarzelend eerste kwartier met 21-26 verslagen, waardoor de Zwollenaren nog een punt nodig hebben om ook volgend jaar in de overgangsklasse te spelen.

© Jan Burgman Fotografie

Sporting Trigon won dit seizoen slechts één van haar elf wedstrijden en kon zich alleen in theorie nog veilig spelen. “Toch heb je niet zomaar van ze gewonnen. Ze hebben een aantal wedstrijden op het nippertje verloren en spelen soms verrassende aanvallen”, voorspelde trainer Henco Pullen, die nog geen beroep kon doen op topscorer Jeroen Hukema. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg. Sparta speelde veel korte aanvallen met één of zelfs geen schotpogingen, terwijl Sporting Trigon de defensie van de ploeg uit Stadshagen een aantal keer stevig voor schut zette. Het resulteerde in een 8-3 achterstand, waarna Pullen een time-out nam.

Na die time-out kwam er wat meer rust in het spel van Sparta. In de aanval was er wat meer geduld en ook werd de passing beter verzorgd. Doelpunten van Rowie Soldaat, Dion Westening en Anique Steenbergen zorgden voor de ommekeer en bij rust had Sparta al een kleine voorsprong te pakken. In de tweede helft nam de Zwolse ploeg langzaam afstand en daardoor kon Hukema zijn enkel nog een minuutje testen. Hij slaagde met vlag en wimpel, want met een fraaie doorloopbal bepaalde hij de eindstand op 21-26.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws