Korfballers Sparta ruiken de hoofdklasse

| 24 Dagen geleden.

De korfballers van Sparta hebben na de overwinning van zaterdag op AVO (22-28) de hoofdklasse binnen handbereik. De Zwollenaren hebben nog minimaal een punt nodig om het kampioenschap over de streep te trekken en zo te promoveren naar de hoofdklasse. Een historische gebeurtenis in het Zwolse korfbal.

© Jan Burgman Fotografie

Sparta zit de laatste weken helemaal in de flow en in die lijn werd ook reuzendoder AVO op een nederlaag getrakteerd. Die ploeg had eerder topteams als OWK en NIC punten afgesnoept, maar tegen Sparta kwam daar niets van in. Na een spannende eerste helft stond er nog een minimale voorsprong van 13-14 op het bord, maar in de tweede helft besliste Sparta de wedstrijd. Het team bleef rustig, toonde klasse en karakter, en dat zorgde voor een keurige 22-28 overwinning.

Aankomende zaterdag valt de beslissing, als Sparta het in een thuiswedstrijd opneemt tegen AKC uit Almelo. Bij winst of een gelijkspel promoveren de Spartanen naar de hoofdklasse. Het eerste fluitsignaal in de Calohal van Hogeschool Windesheim klinkt om 18.30 uur.

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws