Korfballers Sparta incasseren fikse dreun

| 29-01-2018

De korfballers van Sparta hebben zaterdag een gevoelige tik gekregen van Fiks. In de eigen hal kwam de ploeg uit Stadshagen flink tekort om aanspraak te maken op een goed resultaat: 18-25. “We gaan eerst analyseren op de tekortkomingen in deze wedstrijd”, stelt trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Voor het succesvolle team van Henco Pullen was de wedstrijd tegen de vechtersploeg uit Oegstgeest een uitgelezen kans om zich in veilige haven te spelen. Dion Westening moest echter verstek laten gaan door ziekte en ook Linda Elgersma ontbrak in de line-up. Zij kampte met een enkelblessure. Sparta begon nog sterk met een 2-0 en 4-1 voorsprong, maar al snel werd duidelijk dat de Zwollenaren niet hetzelfde niveau konden halen als in de vorige wedstrijden. Aanvallend had de thuisploeg grote moeite om onder de druk uit te komen en dat leverde veel verkrampte schoten en verloren aanvalsrebounds op.

De gastploeg kreeg steeds meer zicht op de achilleshiel van Sparta en zonder al te veel moeite creëerde Fiks goede kansen. Sparta kende na rust nog een opleving en werkte een achterstand weg, maar toen sloeg het noodlot toe. Topscorer Jeroen Hukema viel uit met een enkelblessure en dat plaveide voor Fiks de weg naar een geflatteerde 18-25 zege. Zodoende staan er voor Sparta spannende weken voor de deur, omdat de concurrenten belangrijke punten pakten. “We moeten daar niet van in paniek raken. Na het analyseren gaan we hard trainen om hier beter van te worden”, aldus Pullen.

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws