Korfballers Sparta blijven op kampioenskoers

| 01-04-2018

De korfballers van Sparta hebben zaterdag de veldcompetitie hervat met een overwinning op De Waterpoort. Tegen een stugge tegenstander kwamen de Zwollenaren met de schrik vrij: 20-23. “We speelden veel te traag en onze afronding was niet naar behoren”, vertelt coach Henco Pullen na de winstpartij.

© Jan Burgman Fotografie

Na een succesvol zaalseizoen met handhaving op het derde niveau van Nederland, is er voor Sparta veel aan gelegen om ook op het veld dat niveau weer te bereiken. De Zwolse ploeg heeft op de ranglijst een mooi gaatje van vier punten op een groep achtervolgers, maar er staan nog veel pittige uitduels op de agenda. De eerste in die rij was de ontmoeting met het Friese De Waterpoort. “Ik was er vooraf niet gerust op”, legt trainer Henco Pullen uit. “Vorig jaar verloren we na de hervatting meteen de eerste wedstrijd en toen zat ons seizoen er feitelijk op. Dat moesten we nu voorkomen.”

Dat lukte, maar vanzelf ging het niet. Sparta worstelde vanaf het begin met zichzelf, waardoor de thuisploeg met 8-4 voor kwam. Met Maarten Schelling op de plek van Dion Westening koos Pullen voor wat meer schotkracht en dat pakte redelijk uit. Bij rust was er balans (10-10) en na de pauze stond Sparta lang aan de goede kant van de score. Via twee verre afstandsschoten kwam De Waterpoort toch weer langszij (20-20), waarna Pullen koos voor invalster Lisa Kouwenberg. Zij kende een prima invalbeurt, scoorde zelf de 20-21, en creëerde met een paar flitsende acties de beslissing: 20-23.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws