Koploper Swol blijft gaan voor handhaving

| 30-01-2018

De waterpolosters van Swol 1894 verbazen al lange tijd vriend en vijand. Ze vierden twee kampioenschappen op een rij en staan op dit moment bovenaan in de eerste klasse. Toch blijft coach Mieke van der Sloot voorzichtig. “We stellen ons doel niet bij. Dat blijft handhaving.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het klinkt wat gek. Je bent koploper in de eerste klasse, beschikt over een ruime voorsprong ten opzichte van de gevarenzone, maar spreekt toch uit dat handhaving het doel blijft. Swol 1894 doet het toch en dat heeft een reden: in het leven is niets zeker en zeker in deze eerste klasse niet. “Wij verliezen wedstrijden en de tegenstanders verliezen wedstrijden”, vertelt Van der Sloot. “Het blijkt wel dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen. We hebben ons doel dus niet bijgesteld, ook omdat er niets moet. Overkomt het kampioenschap ons, dan overkomt het ons. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Dat er in de loop van het seizoen mogelijk over een nieuwe titel gesproken gaat worden, blijft verbazingwekkend. Onder leiding van Van der Sloot groeit Swol steeds verder door, met uitmuntende prestaties tot gevolg. Je zou bijna zeggen dat het een oneindige groei is. Ook afgelopen weekend bleek maar weer dat de Zwolse dames prima mee kunnen in de top van de competitie. Er werd dan wel met 9-10 verloren van nummer twee Livo, maar toch liet Swol prima dingen zien. “Het wordt eentonig, maar ik kan niet anders dan tevreden zijn. We hebben hartstikke goed gespeeld en het was goed om te zien hoe we alles oppakten. We hebben vooral fysiek een enorme stap gemaakt en kunnen nu makkelijker incasseren. Dat is positief”, zegt Van der Sloot.

De coach ziet nog steeds een stijgende lijn en hoopt die in het restant van dit seizoen voort te zetten. Als dat gepaard gaat met niet degraderen, dan is ze tevreden. “Ik zou best nog een keer willen promoveren, want er is nog een overgangsklasse. Alleen is het ook wel eens goed om te verliezen, want je moet leren omgaan met tegenslag. Als we de plaats in de top vijf behouden en beter blijven worden, dan ben ik tevreden. Handhaving is het belangrijkste doel.”

Waterpolo, Swol 1894, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws