Koploper net iets te sterk voor dames HC Zwolle

| 2 Maanden geleden.

De damesformatie van HC Zwolle heeft zondag haar meerdere moeten erkennen in koploper Union. De ploeg van trainer Roel Stofmeel kon na een 2-0 achterstand nog wel aansluiten, maar stapte toch met een 3-1 nederlaag van het veld. Dat leverde na afloop gemengde gevoelens op.

© Annet van Raalten

“De eerste helft was voor Union, de tweede helft was voor ons. We zijn niet weggespeeld en wat dat betreft kan ik met deze nederlaag leven. Maar aan de andere kant ga ik wel naar huis met het gevoel dat we twee punten hebben verloren”, vertelt Stofmeel, die zijn ploeg in Malden al snel op een 1-0 achterstand zag komen. In het restant van de eerste helft hield HC Zwolle moeite, vooral met het tempo van de lijstaanvoerder. “Dat was wennen en daardoor liepen we achter de feiten aan. In de tweede helft gooiden we de schroom wat van ons af.”

Toch kreeg HC Zwolle ook in de tweede helft een snelle tegengoal om de oren, waardoor het risico moest gaan nemen om er nog een goed resultaat uit te halen. Daar slaagden de Zwollenaren enigszins in, want vier minuten voor tijd tekende Sophie Locht voor de 2-1. Een gelijkmaker viel er echter niet, terwijl Union kort voor het einde de wedstrijd helemaal besliste: 3-1. “De aansluitingstreffer bleef te lang uit, we hadden te veel kansjes nodig. Jammer, maar het is goed om te zien dat we, ondanks een voorzichtige opbouw van het jaar, nu al zo mee kunnen hockeyen met de koploper. De tegenstander heeft zich aangepast en dat zegt genoeg over onze kracht.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws