Koploper HFC Storica kijkt uit naar kraker

| 05-03-2013

De hoofdmacht van HFC Storica kijkt uit naar de confrontatie van komende zaterdag tegen Bruchterveld. “Voor Bruchterveld wordt het een kwestie van aansluiten of afhaken”, stelt Storica-trainer Chris Sorries. “En voor ons is het een uitgelezen kans om verder afstand te nemen van de nummer twee.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor het belangrijke duel in Bruchterveld kan Sorries zaterdag beschikken over een fitte selectie. “Alleen Bertus Finke ontbreekt. Die is al geruime tijd geblesseerd aan zijn knie, dat is wel een aderlating. Maar verder zijn we compleet”, zegt Sorries, die ook volgend seizoen weer als hoofdtrainer op de bank zit bij de Zwolse zaterdagclub. De oefenmeester wist in zijn eerste jaar met Storica de nacompetitie te halen en staat met zijn ploeg nu al het gehele seizoen aan kop in de vierde klasse C. “Het is tot dusver een mooi seizoen en hopelijk kunnen we het bekronen met de titel, maar in de vierde klasse weet je het nooit.”

De voorsprong van HFC Storica op Bruchterveld bedraagt nu zeven punten, al heeft de nummer twee nog wel een duel tegoed. “De wedstrijden tegen Bruchterveld zijn altijd mooi. Voor ons is het ook een prettige tegenstander, want het is een voetballende ploeg en dat ligt ons wel”, aldus Chris Sorries, die eerder dit seizoen met 3-0 zegevierde tegen Bruchterveld. “Zij zullen zaterdag meer dan honderd procent gemotiveerd zijn. Maar aan de andere kant ligt de druk ook bij hun, dus daar moeten wij van zien te profiteren. Bovendien biedt het duel voor ons enorm veel perspectief. Bij winst wordt het verschil met Bruchterveld immers tien punten.”

Voetbal, HFC Storica, Vierde klasse C, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws