Koorman: ‘Dit is altijd een droom geweest’

| 2 Maanden geleden.

Handtekeningen uitdelen aan enthousiaste supporters. Dat is in één keer onderdeel van het leven van Jarni Koorman (19). De kersverse speler van PEC Zwolle maakt deze dagen deel uit van de eerste selectie en dan moet je na wedstrijden krabbels zetten. Zo ook dinsdag na het verloren oefenduel tegen het Duitse SV Meppen: 2-5. Koorman krijgt daarin zo'n zestig minuten speeltijd.

Jarni Koorman kijkt van achteruit toe - © Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Een droom komt uit als Koorman in het voorjaar te horen krijgt dat hij de stap naar PEC Zwolle kan maken. Hij speelt op dat moment nog bij FC Twente, kan daar blijven, maar besluit de stap naar Zwolle te maken. Daar sluit hij in de voorbereiding aan bij de eerste selectie. “Zwolle is echt mijn stad. Ik ben er geboren en getogen”, verklaart Koorman over zijn transfer. “Het is ergens altijd mijn droom geweest om voor deze club te spelen. Ik sta elke dag met een lach op, omdat ik in het blauw op het veld kan staan. De jongens vangen mij hartstikke goed op en ik heb het echt naar mijn zin.”

Koorman is weer terug in de stad waar hij zo graag is en dat brengt louter voordelen. Zo staat er dinsdagavond tegen SV Meppen een groot aantal vrienden langs de lijn, net als zijn ouders. Zij zien dat Koorman in de basis start, omdat Bram van Polen licht geblesseerd afhaakt. De verdediger komt een uur in actie en heeft met PEC de handen vol aan Meppen. Voor rust maakt de Duitse derdedivisionist er twee, terwijl PEC er via een strafschop van Mike van Duinen eentje tegenover zet. Na de onderbreking maakt Zian Flemming op knappe wijze de 2-2, maar uiteindelijk gaat PEC wel onderuit. Na tien wissels, waaronder dus Koorman, loopt Meppen uit naar een 2-5 overwinning.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Koorman is na afloop niet ontevreden over zijn eigen optreden, al moet hij wel wennen aan de positie als verdediger. Van origine is de Zwollenaar een middenvelder. “Bij Twente heb ik ook wel eens als verdediger gespeeld, maar het is wel wennen. Gelukkig helpen de jongens goed en kan ik mijn draai vinden. Uiteindelijk hoop ik dat ik iedere wedstrijd bij de selectie zit en vanuit die positie verder kan gaan. Voor een basisplaats is het waarschijnlijk nog wat te vroeg”, concludeert Koorman, die aankomende zaterdag vast en zeker weer in actie komt. Dan speelt PEC Zwolle om 14.00 uur tegen Excelsior, opnieuw op het veld van Wijthmen.

Scoreverloop:
5. 0-1 Thorben Deters
35. 1-1 Mike van Duinen (strafschop)
40. 1-2 Max Kremer (strafschop)
60. 2-2 Zian Flemming
67. 2-3 Carlos da Silva (eigen doelpunt)
86. 2-4 Luca Tankulic
90. 2-5 Max Wegner

Voetbal, PEC Zwolle, Jarni Koorman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws