Koninklijke onderscheiding voor Jan Vulink

| 26-11-2010

Jan Vulink heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwillige lokale en regionale verdiensten voor de ijssport. Tijdens de jaarvergadering van natuurijsvereniging WVF in Het Anker in Westenholte, speldde loco-burgemeester Erik Dannenberg hem het lintje op.

Als vrijwilliger is Jan Vulink onlosmakelijk verbonden met Westenholte, waar ijsvereniging WVF een belangrijke plaats inneemt. Als voorzitter is hij al bijna 25 jaar het boegbeeld van de vereniging, die onder zijn bewind een enorme groei heeft doorgemaakt. Als voorzitter onderhoudt hij een intensief netwerk, zowel lokaal, regionaal als landelijk. Belangrijk is ook het contact met de wijkvereniging en het bestuur van ontmoetingscentrum Het Anker, tijdens de winterperiode de thuisbasis van WVF. De heer Vulink is niet alleen voor Westenholte, maar ook voor Spoolde een vertrouwd gezicht. Jarenlang was hij actief als penningmeester voor het dagelijks bestuur van de Vereniging Buurthuis Eben Haƫzer.

Ook regionaal is de heer Vulink al jarenlang actief voor de ijssport, getuige zijn inzet als vicevoorzitter van KSNB-gewest Overijssel. In een turbulente fase kwam hij de gelederen versterken en tot op de dag van vandaag wordt dankbaar van zijn kennis en ervaring gebruik gemaakt. Ook is hij binnen het gewest voorzitter van de Commissie Kunstrijden en afgevaardigd in de landelijke bond.

Wethouder Erik Dannenberg, IJsvereniging WVF, Jan Vulink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws