Koningsspelen afsluiter van Sportweek

| 25-02-2015

De jaarlijkse Koningsspelen vormt dit jaar op vrijdag 24 april de afsluiter van de elfde Nationale Sportweek. In Zwolle worden er van 18 tot 25 april de nodige sportieve activiteiten georganiseerd, om zodoende zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een sport. “Wij streven naar een week waarin iedereen kan ontdekken hoe leuk het is om te sporten”, meldt SportService Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Nationale Sportweek en de Koningsspelen worden in alle delen van het land georganiseerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de weg naar de sportvereniging gaan vinden. “SportService Zwolle biedt, net als voorgaande jaren, een weekprogramma aan. Zo kunnen scholen tijdens schooltijd sport en bewegen een prominente plek geven.” Op vrijdag 24 april wordt de sportweek afgesloten met de jaarlijkse Koningsspelen. De Koningsspelen is een sportief feest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. De sportdag wordt voorafgegaan door een gezond en bovenal feestelijk ontbijt en een gezamenlijke dans als warming-up.

In Zwolle organiseert en faciliteert SportService Zwolle de Koningsspelen. De stichting doet dit in samenwerking met de Zwolse sportverenigingen, Landstede, Deltion College, het Thomas a Kempis College en andere wijkpartners. Op vijf sportparken in de stad wordt dit evenement georganiseerd. Scholen die niet deelnemen aan de georganiseerde Koningsspelen krijgen verschillende handreikingen aangeboden, om zo zelf het één en ander te organiseren. “Op deze manier kan elke school de Koningsspelen naar eigen wensen en mogelijkheden vormgeven.”

SportService Zwolle, Nationale Sportweek, Koningsspelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws