Kok: ‘In mentaal opzicht zijn ze gevaarlijk’

| 26-01-2017

“Vroomshoopse Boys klapt er altijd op, daar moeten we ons op voorbereiden. Ze hebben niet de best voetballende ploeg maar ze werken altijd donders hard en in mentaal opzicht zijn ze hartstikke gevaarlijk.” Het zijn de woorden van Berkum-spits Youp Kok, die vooruitblikt op de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. Voor de Zwolse eersteklasser start de jacht op het kampioenschap.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eerder dit seizoen won Berkum in de openingswedstrijd van de competitie met 1-3 van Vroomshoop en dat was de opmaat naar een prima eerste seizoenshelft. Berkum pakte de eerste periode en ging in december de winterstop in als koploper. Het sloot af met een 1-7 monsterzege bij De Esch. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft verliep niet zonder problemen. De Zwollenaren hadden een reeks aan oefenwedstrijden gepland, maar een aantal van die potjes vond geen doorgang. Afgelopen zaterdag werd er echter wel geoefend en met succes. Berkum ontving HZVV en won met 2-0. Er werd wel een flinke serie aan kansen om zeep geholpen. “Dat zal zaterdag tegen Vroomshoopse Boys dus scherper moeten”, beseft Kok zich.

Tegenstander Vroomshoopse Boys boekte in de tweede periode betere resultaten dan in het begin van het seizoen. Toch staat de ploeg van trainer Erik van Zutphen op een elfde plaats en aan het einde van de rit houdt dat het spelen van nacompetitie in. Zorgwekkend is bovendien dat de voorhoede van de Tukkers het nog te veel laat afweten. Met slechts negen goals in dertien duels is Vroomshoopse Boys de minst scorende ploeg van de eerste klasse D. De wedstrijd tussen Berkum en Vroomshoopse Boys staat onder leiding van scheidsrechter Maikel van Munster, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Youp Kok

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws