Kogelstoter Bas Vos op schot in baancircuit

| 03-06-2010

Naarmate het NK Atletiek dichterbij komt, groeit de vorm van A-junior Bas Vos. In het Deltion IJsseldelta Baancircuit vuurde hij zijn kogel woensdag af naar 14.50 meter, luttele centimeters verder dan zijn pr van vorige week. Op de seizoensranglijst klimt Bas naar de zevende stek. Voor klassementswinst heeft de atleet van PEC bij de resterende twee wedstrijden genoeg aan een geldige stoot.

Clubgenoot Jeroen Piek won de Run2Day 100 meter in een tijd van 11,53 seconden. Hij werd daarbij geplaagd door een tegenwind van 2,1 m/s. Tot een clash met Igor Brink kwam het niet, want die moest de race door een kwetsuur aan de lies aan zich voorbij laten gaan. Bij de vrouwen ging de zege naar Annelies Fortuin (12,80 seconden). En op de 200 meter toonde C-junior Inge de Wolf opnieuw haar goede vorm met een pr-tijd van 26,90 seconden.

A-junior Robin Oenema pakte de Deltion Dagprijs op de 110 meter horden (15,60 seconden). Bij het speerwerpen ging de dagprijs er andermaal uit. Senior Marlijn Bijker was niet zo content met haar 28.44 meter, maar na de incasso van 15 euro kon ze weer lachen. C-junior David Kater greep naast de dagprijs, maar vestigde wel een nieuw pr met de 700 grams speer: 43.28 meter. De PEC-atleet heeft de smaak goed te pakken; het lichtere werptuig spieste hij afgelopen weekend na 48.48 meter in de grond!

Atletiek, PEC 1910, Robin Oenema, Annelies Fortuin, Igor Brink, Inge de Wolf, David Kater, Bas Vos, Jeroen Piek, Marlijn Bijker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws