KNVB zet HFC Storica uit bekertoernooi

| 12-09-2017

De KNVB heeft HFC Storica per direct uit de districtsbeker gezet. De vierdeklasser moest vanwege personele problemen afzeggen voor de uitwedstrijd tegen Lemele en daardoor is het automatisch einde verhaal. “Onvoorstelbaar dat dit is gebeurd. Ik heb dit in ruim dertig jaar nog nooit meegemaakt”, reageert bestuurslid Freddy Jansen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Storica ging in de eerste bekerwedstrijd met 2-8 onderuit tegen SCD ’83 en moest een week later op bezoek bij Lemele. Dat kreeg de Zwolse club niet voor elkaar. Er waren geen spelers voldoende, er was geen technische staf om de ploeg te begeleiden en dus werd besloten om niet te gaan. Tot grote ergernis van Jansen. “We hebben een grote aanloop van spelers gehad, maar de mentaliteit is het probleem. Ze lopen ook net zo snel weer weg. Er zijn drie teams ingeschreven, maar we mogen blij zijn als we er twee op de been kunnen houden”, zegt Jansen, die het gevolg van de afgelasting laat rusten. Storica zet nu alles op alles om de competitie goed te beginnen.

Maar hoe moet het verder? Storica kende vorig jaar een rampseizoen, met enorme verliespartijen en spelers uit allerlei elftallen. Dit jaar hoopte de club op herstel, maar het lijkt hetzelfde liedje. “Het wordt wel weer lastig ja. Dinsdagavond zitten we bij elkaar en bespreken we hoe dit verder moet. Het is echt een kwestie van mentaliteit, dat knopje moet om”, weet clubman Jansen, die er zelf steeds minder plezier in heeft. “Het is minder ja, dat klopt. Als vrijwilliger doe je er alles voor, maar als je dan die mentaliteit ziet… Dat is jammer.” De resultaten van HFC Storica in het bekertoernooi zijn geschrapt en tellen niet meer mee. SCD ’83, ZAC en Lemele zijn de drie overgebleven ploegen.

Voetbal, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws