KNVB straft Dieze met punt in mindering

| 04-05-2018

De KNVB heeft Dieze West gestraft met een punt in mindering. De voetbalbond legde deze straf op naar aanleiding van de wedstrijd tegen Kampen, die op 21 april in de slotfase werd gestaakt. Op dat moment stond het 1-6 voor Kampen en die stand is nu als eindresultaat doorgevoerd. Daarnaast is Sohel Mazouz voor liefst een jaar geschorst.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Pijn zal het Dieze West amper doen, aangezien het op de ranglijst van de vierde klasse C geen verschil maakt. De Zwolse formatie blijft de nummer twaalf, terwijl het gat naar nummer elf EZC oploopt van tien naar elf punten. Nummer dertien Wilsum heeft nu nog één punt achterstand op Dieze West. “De KNVB heeft deze straf uitgedeeld op basis van een opstootje op het veld. Iedere straf is er eentje teveel, dus wij accepteren dit gewoon. Zelf hebben we ook actie ondernomen, maar dat houden we intern”, aldus Dieze West-secretaris Jessica Mulder.

De wedstrijd tussen Dieze West en Kampen werd op 21 april stilgelegd, nadat een speler van de thuisclub het aan de stok kreeg met een tegenstander. De opponent sloeg op de vlucht, verdween van het sportpark en uiteindelijk werd de wedstrijd niet meer verder gespeeld. Mazouz kreeg naar aanleiding van die schermutselingen een fikse straf opgelegd, want hij werd door de bond voor een jaar geschorst.

Voetbal, Dieze West

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws