Knallend eindfeest sluit jubileum WVF af

| 03-06-2012

Met een knallend feest is voetbalvereniging WVF zaterdag aan het eind gekomen van haar activiteiten in verband met het 75-jarig bestaan van de club. In een grote tent werden meer dan zeshonderd belangstellenden op en top vermaakt. Het feest was ‘s middags al begonnen met het spel ‘de cirkel is rond’, waarbij de bal door een openstaand raam van de kantine moest worden geschoten. Er sneuvelden wonderwel geen ruiten.

© Henri Zuidberg

Allereerst waren het de benaderde WVF’ers Dennis Riksman, Raymond Zunnebeld, Marcel Damman, Brugt Bergsma, Timon Beimers, Richard Bouwmeester, Jan Pieterman, Ronald Pieterman, Pascal Borst en voorzitter Anton Westenberg die in een onderlinge competitie mochten proberen de bal de kantine in te knallen. Omstanders konden ondertussen een gokje wagen door op één van hen in te zetten. Ten overstaan van zo’n honderd man kwam Raymond Zunnebeld uiteindelijk als beste uit de bus. Toen het publiek zelf ook een poging mocht wagen, bleken ook Niek Karrenbelt, Arno Joosten, Michel Koning en Arjan Veldkamp over een fijne traptechniek te beschikken. Zij mikten allen raak.

© Henri Zuidberg

De middag ging verder met een jubileumwedstrijd van het huidige elftal van WVF tegen een mix van de kampioensteams van 1987, 1993 en 1998. Daarbij voorzag spreekstalmeester Wichert aan het Rot de wedstrijd op zomeravondtempo van commentaar. Het duel eindigde in 3-3, mede dankzij een slim versierde penalty. Die werd oog in oog met keeper Mike te Wiele verzilverd door Dennis Riksman. Berno van Dooren en Dick Bredewout tekenden voor de overige twee doelpunten namens de oud-kampioenen. Aansluitend vond de trekking van de Super Jubileumwedstrijd plaats, waarbij de hoofdprijs, een week all inclusive vakantie in Bodrum, viel op lotnummer 742. De winnende nummers van overige prijzen, waaronder een bal gesigneerd door Johan Cruyff en shirts van diverse eredivisieclubs met handtekeningen, komen op jubileumwebsite www.wvf75jaar.nl te staan.

Eindfeest
Ter afsluiting stond er zaterdagavond een knallend eindfeest op het programma, in een grote tent achterop sportpark De Weide Steen. DJ Henri Geerlings trapte er met moderne nummers af, waarna zanger Dominique Vos met het gelegenheidsviertal Westenholte The Voices nog eens het speciaal voor het 75-jarige bestaan gecomponeerde clublied ‘Blauw is mijn hart’ ten gehore bracht. Als klap op de vuurpijl knalde een kanon blauw witte snippers door de tent heen. The Great Piano’s pakten het stokje over met opzwepende muziek met twee piano’s, drums, percussionist en een saxofoon. “Een topfeest”, aldus Gerben Pannen, voorzitter van de jubileumcommissie. “Echt genieten geblazen. Ik wil alle vrijwilligers die keihard aan alle activiteiten rond het jubileum hebben gewerkt van harte bedanken. We hebben een topseizoen gehad. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.”

© Henri Zuidberg
Voetbal, WVF, Sportpark De Weide Steen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws