Kloekke: ‘Dit kwam echt als een verrassing’

| 04-04-2016

HFC Storica heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Jeroen Kloekke. De Zwolse club is in een vrije val terechtgekomen en hoopt met een trainerswissel het tij nog te kunnen keren. Chris Sorries moet het vlaggenschip van de vereniging behoeden voor degradatie. “Het kwam voor mij echt als een verrassing. Er waren geen signalen dat het aan mij lag”, stelt Kloekke, die volgend seizoen trainer is van Nieuwleusen 2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse oefenmeester was bij Storica bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. De eerste seizoenshelft verliep nog aardig, totdat er een duel tegen Nieuwleusen werd gespeeld. Die wedstrijd ontaarde in ongeregeldheden, waarvoor Storica flink werd gestraft. Vervolgens werden de resultaten slechter en slechter, met nederlagen boven de tien tot gevolg. Inmiddels is Storica de hekkensluiter in de derde klasse C en dreigt degradatie. Daarop heeft het bestuur van de club besloten om voor een wisseling van de wacht te gaan. “Het was voor hen een laatste strohalm”, legt Kloekke uit. “Ik zag het alleen niet aankomen. Een paar weken geleden zei de voorzitter nog dat als we Ron Jans voor de groep zouden zetten, het nog niets werd. Ik ben daarin wel teleurgesteld.”

De coach ging na het bericht wel bij zichzelf te rade. “Waar ging het mis, had ik wat anders kunnen doen? Dat zijn vragen die voorbij komen. Maar ik kan niet zeggen dat ik er echt schuldig aan ben. Vanaf het begin was ik gemotiveerd en heb ik er alles aan gedaan. De mentaliteit van de spelers was niet best”, legt Kloekke de vinger op de zere plek. Nu hij op zaterdag niets meer te doen heeft, gaat de blik van de Zwollenaar op zijn nieuwe klus. Aankomend seizoen is hij werkzaam bij Nieuwleusen, daar waar hij het tweede elftal gaat trainen. “Een mooie en grote club, waar ik graag ga werken. Het is een mooie uitdaging en ik heb er enorm veel zin in.”

Voetbal, Derde klasse C, HFC Storica, Jeroen Kloekke, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws