Kleine duizend man mee naar Volendam?

| 18-02-2011

Alsof FC Zwolle het kampioenschap vrijdagavond tegen FC Volendam al definitief kan bewerkstelligen, heeft de club er alles aan gedaan om door een zo groot mogelijke supportersschare te worden gesteund. Na overleg met de Volendammers, is het Zwolle toegestaan om duizend supporters mee te nemen naar de topper in de Jupiler League. Dat werd donderdagavond pas bekend. Volendam heeft speciaal voor deze wedstrijd een extra vak voor uitbezoekers ingericht.

De ploeg van trainer Art Langeler kan vrijdag opnieuw een grote stap richting de titel zetten. Bij winst op Volendam kan immers gesteld worden dat die ploeg is uitgeschakeld voor het kampioenschap in de Jupiler League. FC Zwolle is op dit moment koploper met 51 punten uit 23 duels en heeft een voorsprong van negen punten op naaste volger RKC. Volendam staat net als Helmond Sport elf punten achter, maar zal er alles aan doen om dat gat te verkleinen.

Wedstrijden tussen FC Zwolle en FC Volendam zijn al jaren een supportersfeest. Beide groeperingen leven op vriendelijke voet met elkaar en er is dan ook nooit sprake van enige spanning tijdens onderlinge duels. Dat feit heeft mede bepaald dat Zwolle vrijdag met duizend supporters, op eigen vervoer, mag afreizen naar het vissersdorp. Buiten het reguliere gastenvak om worden op de Jaap Jonk-tribune plaatsen beschikbaar gesteld voor FC Zwolle supporters.

Johan Zomerdijk, voorzitter van Supportersclub FC Zwolle, doet met klem een beroep op alle supporters om zich te gedragen in Volendam. “Voor iedereen geldt dat FC Zwolle heel veel moeite heeft gedaan om extra plekken te krijgen. Laten we met z’n allen dan ook laten zien dat we deze vrijheid verdienen. Houd het gezellig en matig het drankgebruik, zodat het gezellig is en blijft. Wij verwachten dat een ieder het belang hier van inziet.”

Kijk voor precieze regelgeving voor uitbezoekers op de website van Supportersclub FC Zwolle.

Voetbal, FC Zwolle, Supportersclub PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws