‘Klein wondertje’ voor Berkum in slotfase

| 22-05-2012

Berkum is de nacompetitie, met als inzet een plek in de topklasse, dinsdagavond begonnen met een 4-4 gelijkspel tegen WHC. De formatie van trainer Roeland ten Berge had het op eigen bodem zeker niet makkelijk tegen de ploeg uit Wezep en leek twee minuten voor tijd een 2-4 nederlaag te moeten slikken. Maar na een zinderende slotfase stond er uiteindelijk toch 4-4 op het scorebord. “Dankzij een klein wondertje, heel apart”, aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge.

Voor de Zwollenaren begon het duel uitmuntend. “We gingen inderdaad goed van start. We gaven meteen vanaf de aftrap veel druk op WHC en dat resulteerde al in de eerste minuut in de 1-0 van Chris van der Meulen”, vertelt Ten Berge, die nog geen twee minuten later diezelfde Van der Meulen de paal zag raken. “We wilden in de beginfase al een mentale tik uitdelen en dat was bijna gelukt, maar het werd helaas geen 2-0. En in de fase daarna speelden we toch wat slordig. De ruimtes werden te groot, waar de bezoekers optimaal van profiteerden en ook op gelijke hoogte kwamen.” De 1-1 kwam op naam van Ozhan Kardag, de aanvaller die vorig jaar nog voor WVF speelde.

In het restant van de eerste helft hinkte Berkum op twee gedachten. “We wisten niet zo goed of we moesten doordrukken of juist de wedstrijd controleren, waardoor we eigenlijk alles een beetje half deden. Het veld werd heel groot en WHC liet de bal keurig rond gaan. Daar hadden wij behoorlijk veel moeite mee. Maar gelukkig kwamen wij vlak voor rust wel op 2-1”, aldus Ten Berge. Namens de thuisploeg was het Arjen Westrik die tekende voor een nieuwe voorsprong. Lang bleef het echter geen 2-1, want in de 55ste minuut zorgde Herre Huberts voor de 2-2. “We konden het op de één of andere manier niet opbrengen om kort te zitten in de duels. Het leek wel alsof we nog niet het besef hadden dat we om promotie spelen”, stelt de oefenmeester, die een paar weken terug met zijn mannen nog vocht tegen degradatie uit de hoofdklasse.

WHC was in het eerste deel van de tweede helft dan ook duidelijk de bovenliggende partij. Al kreeg Berkum nog wel een grote kans op 3-2. Dat werd het niet en door twee schoten van afstand kwam de Zwolse formatie zelfs met 2-4 achter. De goals werden gemaakt door Jasper van der Stouw en Herre Huberts en met nog zeven minuten op de klok waren de kaarten geschud. “Dat dacht ik ook, maar in de 89ste minuut schoot Dirk Muis een vrije trap raak en in de blessuretijd kregen we nog een strafschop.” Edmund Mijnheer was als extra stormram mee naar voren gekomen en werd onreglementair door WHC-keeper Dominic van Hoof afgestopt, waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Chris van der Meulen ging achter de bal staan en faalde niet.

“Het was een vreemde wedstrijd met een verrassende wending”, concludeert Ten Berge na afloop. “Dankzij een klein wondertje werd het nog 4-4 en nu is komende zaterdag een 0-1 overwinning op bezoek bij ACV voldoende voor de volgende ronde. WHC is nu gezien, dus het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die volop strijden voor de volgende ronde in de nacompetitie. En ik denk dat de spelers inmiddels wel het besef hebben dat we voor promotie spelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C, Nacompetitie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C, Nacompetitie