Klaas Jan Arkema weer in Triathlon Zwolle

| 18-08-2015

Klaas Jan Arkema staat zaterdag 19 september opnieuw aan de start van de Triathlon Zwolle. De 24-jarige Zwollenaar werd vorig jaar - als eerstejaars triatleet - verrassend tweede op de kwart triatlon. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in Stefan Overmars uit Hilversum, die dit jaar zijn titel in Zwolle komt verdedigen. Het belooft op de kwart triatlon dus een spannende strijd te worden aan de Milligerplas.

Bij de dames kunnen Renate Post en Roelien de Wolf tijdens de vijfde editie van de Triathlon Zwolle tot de favorieten worden gerekend. Ook voor de achtste triatlon hebben diverse toppers zich aangemeld, zoals Bart Veurink en Wilbert Broekhuizen. Zij finishten vorig jaar respectievelijk als tweede en vierde. Bij de dames keert Marije Dankelman, die vorig jaar het zilver pakte, terug aan de start. Verder is - net als bij de voorgaande edities - de deelnemerslimiet voor zowel de achtste als de kwart triatlon van Triathlon Zwolle bereikt. Het is nog wel mogelijk in te schrijven voor de wachtlijst. Daarnaast is er nog ruimte bij de trio’s en zijn er nog plekken beschikbaar voor paratriatleten.

Op zaterdag 19 september zullen in totaal zo’n 600 atleten de uitdaging aan gaan. En ook dit jaar verschijnen er zowel beginnende als ervaren triatleten aan de start. Om 10.00 uur klinkt het eerste startschot en wel voor de paratriatleten. De paratriatlon wordt weer georganiseerd in samenwerking met De Vogellanden. Vervolgens gaat om 10.30 uur de eerste serie van de kwart triatlon van start. En om 13.15 uur klinkt het startschot voor de eerste serie van de achtste triatlon. Rond 15.00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht. Al met al is er de hele dag van alles te doen rondom het strandhuis aan de Milligerplas.

Om de wijk minder te belasten is het loop- en fietsparcours van de triatlon iets aangepast. De aanmeldingsplaats voor de deelnemers is verplaatst van de Milligerplas naar het winkelcentrum, zodat er ook minder parkeer- en verkeeroverlast zal zijn. Het fietsparcours van de triatlon gaat nu langs het water en dus over de Lisdodde en de Waterlelie. Via de Werkerlaan wordt de weg vervolgd richting de Ruimzichtweg en de Hasselterdijk. Ook het loopparcours gaat over de Lisdodde, Waterlelie en Werkerlaan en eindigt met een rondje om de Milligerplas. Het parcours wordt op de dag zoveel mogelijk verkeersvrij gemaakt. Om dit alles in goede banen te leiden is de organisatie nog wel op zoek naar vrijwilligers, om te helpen als parcourswacht, bij het parc fermé of bij het op- en afbouwen. Alle hulp is welkom. Aanmelden als vrijwilliger kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligersno@spmtriathlonzwolle.nl.

Triatlon, Triathlon Zwolle, Klaas Jan Arkema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws