Kirsten Wild zegeviert in Novilon Eurocup

| 16-03-2014

Kirsten Wild heeft zondagmiddag de Novilon Eurocup gewonnen. De 31-jarige Zwolse, die rijdt voor Giant-Shimano, won in de straten van Coevorden een sprint van acht rensters. De tweede plaats was voor Shelley Olds, Emma Johansson eindigde op de derde plaats. De Zwolse Loes Gunnewijk (Orica-AIS) mocht zich na afloop ook op het podium melden, als winnares van het keiensprint-klassement.

Na een levendige koers reden na de tweede van drie doorkomsten in Coevorden negen rensters weg. Nadat Janneke Ensing (Boels-Dolmans), Emma Johansson (Orica-AIS), Lucinda Brand (Rabobank-Liv), Joanne Kiesanowski (Tibco to the Top), Tiffany Cromwell (Specialized-Lululemon) als eersten een kloof sloegen, sloten Kirsten Wild, Shelley Olds (Ale MCipollini), Lucinda Brand (Specialized-Lululemon) en Jolien D'Hoore (Lotto-Belisol) nog aan. Specialized-Lululemon probeerde de uitgangspositie met twee rensters van voren uit te buiten, maar die aanvallen werden allemaal geneutraliseerd, waarna Wild de sprint met overmacht won.

“Dit is een welkome zege nadat ik gisteren in de Ronde van Drenthe toch wel even baalde dat ik niet op het podium stond. Vandaag heeft mijn ploeg me een dag lang voorin gehouden en was het aan mij om het af te maken. Ik was erop gebrand om deze zege binnen te halen, dat maakt dat ik het weekeinde toch nog op een goede manier kan afsluiten”, aldus Kirsten Wild tegen een verslaggever van CyclingOnline.nl.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws