Kirsten Wild wint rit in Lotto-Decca Tour

| 25-08-2012

De Zwolse Kirsten Wild heeft zaterdag de eerste etappe van de Lotto-Decca Tour op haar naam geschreven. De 29-jarige sprintster van het AA Drink Cycling versloeg, na een rit van 99,3 kilometer rond Nijlen, haar landgenote Ellen van Dijk (Team Lululemon) en de Belgische renster Jolien Hoore (Topsport Vlaanderen - Ridley).

Met 190 vertrekkers in Nijlen mocht je spreken van een overweldigende belangstelling van het vrouwenpeloton voor de Lotto Decca Tour. Schaduwzijde van zo’n immens aantal deelneemsters: de veel grotere kans op valpartijen. Waarvan akte. “Zeker in de beginfase regende het crashes”, zegt Bram Sevens, de ploegleider van AA Drink. “De ene valpartij was nog niet gemeld over de radio, of ik hoorde de volgende alweer. Gelukkig ontsprongen onze meiden de dans steeds en konden we dus mooi onze eigen koers rijden.” Met de zoals altijd goed doorgenomen strijdwijze: ontsnappingen? Mee zijn! En indien het een massasprint wordt, dan de kaart Kirsten trekken. Het klinkt allemaal simpel, maar je moet het wel even doen.

Wild kweet zich uitstekend van haar taak als afronder. Het team werkte zich uit de naad en mocht trots en tevreden zijn met de beloning: de gele leiderstrui voor Kirsten. Ze klopte Ellen van Dijk en Jolien d’Hoore met gemak.

Wielrennen, Kirsten Wild, AA Drink Cycling Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws