Kirsten Wild wint rit, Boels slaat grote slag

| 06-04-2018

Kirsten Wild heeft vrijdagochtend de derde etappe van de Healthy Ageing Tour op haar naam gezet. De Zwolse wielrenster van Wiggle-High5 was in de sprint onder meer te sterk voor Christine Majerus en Isa Klein, terwijl Anna van der Breggen als achtste finishte. De ploegentijdrit van vrijdagmiddag is gewonnen door Boels-Dolmans, de ploeg van Van der Breggen.

Wild en haar ploeggenoten moesten vrijdagochtend nog wel hun best doen om het tot een sprint te laten komen. Een kopgroep van vijf was lang vooruit en van die vijf bleef Mieke Kroger in haar eentje over. Net voor de finish werd zij echter bijgehaald, mede omdat het team van Wild vol gas gaf. In de sprint die volgde was Kirsten Wild te sterk voor haar concurrenten, waardoor zij voor het eerst een zege pakte in het tenue van Wiggle-High5. Anna van der Breggen werd achtste en zag dat ploeggenote Amy Pieters de leiding in het algemeen klassement behield.

De vrijdag kende echter nog een rit, want ’s middags stond er een ploegentijdrit over 17,5 kilometer op het programma. De start en finish waren in Stadskanaal, waar Boels-Dolmans een enorme slag wist te slaan. De ploeg van Anna van der Breggen en klassementsleidster Amy Pieters was bijna een minuut sneller dan de tweede snelste formatie, waardoor het algemeen klassement vooralsnog een Boels-feetje is. Pieters is de nummer één, Van der Breggen de nummer twee en Chantal Blaak maakt het podium compleet als nummer drie.

Wielrennen, Kirsten Wild, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws