Kirsten Wild wint in Energiewacht Tour

| 07-04-2012

Kirsten Wild is zaterdagochtend in Winsum winnares geworden van de vierde etappe van de Energiewacht Tour. De Zwolse renster van het AA Drink Cycling Team verraste haar tien medevluchters met een uitval in de laatste twee kilometer. Achter Wild werden Ina Yoko Teutenberg en Marianne Vos respectievelijk tweede en derde.

Het peloton sloeg in deze rit al snel uit elkaar, al na vijf kilometer ontsnapte een elftal met naast het genoemde trio ook de Zwolse Loes Gunnewijk, Judith Arndt (GreenEdge), Ellen van Dijk, Trixi Worrack (Specialized), Chantal Blaak (AA Drink), Romy Kasper (RusVelo), Iris Slappendel (Rabobank) en Adrie Visser (Skil-Argos). Het peloton eindigde op tien minuten van de koplopers. Wild was na afloop in haar nopjes met de zege. “Het was een gok om aan te vallen, maar ik had geen zin om nog een keer tweede of derde te worden in de sprint”, vertelt Kirsten tegen een verslaggever van Wielerland.nl.

“Deze slotkilometer was niet geschikt voor mij om te sprinten, het was veel te veel draaien en keren. Ik heb niet meer omgekeken en ben heel blij dat ik stand wist te houden. Natuurlijk presteerde ik tot dusver sterk in deze ronde, maar het is wel zo mooi om ook nog een rit te kunnen winnen. Dat maakt deze wedstrijd voor mij geslaagd.” Marianne Vos blijft leidster in het algemeen klassement. Zaterdagmiddag krijgen de rensters nog een ploegentijdrit over 26,5 kilometer van Veendam naar Oude Pekela voorgeschoteld.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, AA Drink Cycling Team, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws