Kirsten Wild wereldkampioen op scratch

| 28-02-2018

Kirsten Wild is woensdagavond wereldkampioen op de scratch geworden. In Omnisport Apeldoorn trok de Zwolse vijf ronden voor het einde ten aanval en die aanval bleek voldoende om een gouden medaille in de wacht te slepen. De Belgische Jolien D'hoore kreeg het zilver omgehangen, brons was er voor Amalie Dideriksen.

© UCI Track Cycling

Kirsten Wild werd in 2015 al wereldkampioen op het onderdeel scratch en wist dat kunststukje in Apeldoorn te herhalen. Op de eerste dag van het WK in eigen land besloot de 35-jarige baanwielrenster om vijf ronden voor het einde een poging te wagen en die bleek succesvol. In eerste instantie kwam ze bij de Ierse Lydia Gurley en de Oostenrijkse Verena Eberhardt, maar Wild trok door en was iedereen te snel af. Favoriete Katie Archibald kon niet in het wiel van de Zwolse komen, gaf op, en daardoor kon Wild al ver voor de finish de handen omhoog gooien.

Wild sprak na afloop van een ideaal wedstrijdverloop. “Ik heb de eerste twintig rondjes niets hoeven doen”, zei ze tegenover de NOS. “Daar hoopte ik ook op. Ik verwachtte dat iedereen zou denken dat ik achter elke renster aan zou gaan, omdat ik hier graag kampioen wilde worden. Ik ben rustig gebleven, maar dat kan ook zo maar niets worden. Dat is scratch.” Het was voor Wild haar tweede wereldtitel op de scratch. ”Er zat nu een heel vak voor mij, dat is het verschil met mijn wereldtitel in Parijs. Maar die was ook speciaal, omdat het de eerste was.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws