Kirsten Wild vierde in Vlaanderens Mooiste

| 01-04-2012

Kirsten Wild is zondagmiddag vierde geworden in de Ronde van Vlaanderen. De 29-jarige renster uit Zwolle werd door de Canadese Joëlle Numainville verslagen in de sprint van het peloton. De zege ging naar de Duitse Judith Arndt. De 35-jarige ploeggenote van Loes Gunnewijk (GreenEdge), die zelf als zevende finishte, wist in een sprint-a-deux Kristin Armstrong te verslaan. De Zwolse Anna van der Breggen (Sengers Ladies Team) eindigde knap als negende.

Vierde is geen slechte klassering in een wereldbekerwedstrijd, maar Kirsten Wild zag wel een podiumplek door de vingers glippen in de groepsspurt na 130 zware kilometers. De Canadese Joëlle Numainville had tot dusver nog geen resultaten van belang; het venijnige eindschot waarover ze in Oudenaarde beschikte bracht haar plotseling in het licht van de schijnwerpers. “Enorm balen dat ik hier net wordt geklopt in de sprint”, aldus Wild na afloop tegen Wielerland. “,Ik reed hier om te winnen, maar dat zat er niet in. Dan hoop je in ieder geval derde te worden. En als dat dan niet lukt, is dat heel vervelend.”

Deze Ronde van Vlaanderen mocht op papier minder zwaar lijken dan de aflevering van een jaar geleden, het werd gewoon weer een regelrechte afvalrace waarin de leidster in de wereldbeker (Marianne Vos) door ziekte ontbrak. Met name op de keienrug van de Oude Kwaremont liep het niet naar behoren voor de ploeg van Wild. Arndt en Armstrong deden daar wat ongetwijfeld veel andere vrouwen in hun hoofd hadden, maar simpelweg niet konden: aanvallen en wegwezen. Met alleen nog de Paterberg, iets later op de route naar het eindpunt, bleek het de coup van de dag.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, AA Drink Cycling Team, Anna van der Breggen, Orica-AIS, Sengers Ladies Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws