Kirsten Wild sprint naar zege in Ladies Tour

| 30-08-2017

Kirsten Wild heeft woensdagmiddag de tweede etappe van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Cylance Pro Cycling wist op oppermachtige wijze de massasprint te winnen. De 34-jarige Zwolse hield in Arnhem de Italiaanse Maria Giullia Confanieri en de Duitse Lisa Brennauer achter zich.

“Dit is wel heel mooi”, zegt de ritwinnares kort na de finish tegen een verslaggever van CyclingOnline.nl. “Voor de ploeg is dit heel mooi als afsluiting van het jaar, maar voor mij natuurlijk ook. Ik wil graag winnen, zeker in eigen land en zeker in een WorldTour-wedstrijd.” Wild werd goed afgezet door haar ploeggenoten, maar trok haar eigen plan in de finale. “Ik kwam in de trein van Ale Cipollini terecht en zag vervolgens Lucinda Brand vroeg aangaan, die kon ik opvangen en toen ben ik begonnen. Was het ruim? Mooi, ik heb niet meer omgekeken.”

Nadat Natalie van Gogh de eerste bergsprint in Neede had gewonnen, vormde zich even een kleine kopgroep, maar die kreeg uiteindelijk de ruimte niet. Niet veel later gooide de Japanse Eri Yonamine (FDJ) de knuppel in het hoenderhok. Nadat ze aanvankelijk lang alleen vooruit reed, kwamen later Ilona Hoeksma (Hitec) en Winanda Spoor (Lensworld-Zannata) aansluiten. In de slotfase probeerde de Japanse het opnieuw alleen, maar ze zag haar poging teniet gedaan worden in de straten van Arnhem.

Wielrennen, Kirsten Wild

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws