Kirsten Wild pakt ook wereldtitel op omnium

| 02-03-2018

Kirsten Wild heeft vrijdagavond tijdens het WK baanwielrennen haar tweede wereldtitel in de wacht gesleept. De Zwolse reed in Omnisport Apeldoorn het omnium en op dat onderdeel was ze verreweg de sterkste. Wild won de scratch, de afvalkoers en haalde in een spectaculaire puntenkoers de buit binnen.

© UCI Track Cycling

Wild begon het omnium met de scratch, die werd stilgelegd in verband met een ernstige botsing tussen Diao Xiaojuan en een official. De official raakte daarbij gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De scratch ging daarna nog over vijftien rondes in plaats van dertig en daarin bleek Wild de sterkste. De Zwolse reed daarna ook op de afvalkoers naar een overwinning, waardoor ze met een voorsprong van twaalf punten aan de puntenkoers begon. Toch werd het nog een spannend slotstuk, aangezien de Deense Amalie Dideriksen een ronde voorsprong pakte en daardoor op vijf punten van Wild kwam.

De strijd om de wereldtitel werd daardoor beslist in de eindsprint en daarin was Wild net zo oppermachtig als dat ze de hele dag reed. Ze troefde iedereen af en snelde zo op fenomenale wijze naar haar eerste wereldtitel op het omnium. “Dit is zo cool”, reageert de Zwolse bij de NOS. “Door mijn Deense concurrente werd het nog best wel spannend, waardoor ik op de streep pas zeker was. Ik dacht nog, het gaat niet gebeuren dat ze er nog overheen wipt. Ik heb er zo verschrikkelijk hard voor getraind en dan is het super cool dat het nu allemaal gelukt is. Fantastisch.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws