Kirsten Wild ontvangt erepenning Zwolle

| 07-03-2018

Kirsten Wild heeft woensdag uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer de erepenning van de gemeente Zwolle gekregen. De 35-jarige Zwolse, die afgelopen week maar liefst drie wereldtitels en een zilveren medaille in de wacht sleepte op het WK baanwielrennen in Apeldoorn, kreeg de onderscheiding voor al haar bijzondere prestaties als wielrenster op zowel de baan als de weg.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Drie gouden EK-medailles, drie gouden WK-medailles, een zilveren Olympische medaille en een zilveren WK-medaille. Dat is de buit die de schaatsers Lotte van Beek en Ronald Mulder en wielrenster Kirsten Wild alleen dit jaar al bij elkaar hebben geschaatst en gefietst. De gemeente Zwolle is erg trots op dit sporttrio en organiseerde daarom woensdag een receptie in het stadhuis aan het Grote Kerkplein met familie, vrienden en relaties. Tijdens de receptie tekenden Lotte van Beek, Ronald Mulder en Kirsten Wild onder meer het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. En aan laatstgenoemde werd dus de erepenning uitgereikt.

In januari van dit jaar werd Lotte van Beek Europees kampioen op de 1.500 meter en pakte tijdens de EK afstanden in het Russische Kolomna ook nog eens goud op de ploegenachtervolging. Op datzelfde onderdeel won zij tijdens de Oympische Spelen in Pyeongchang de zilveren medaille. Ronald Mulder stond in Rusland tijdens de EK afstanden op de hoogste trede van het podium bij de 500 meter. En Kirsten Wild kwam afgelopen weekend dus met vier medailles terug van het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Scratch: goud. Omnium: goud. Puntenkoers: goud. En dan ook nog eens zilver op de koppelkoers, samen met Amy Pieters.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Erepenning
De erepenning van de gemeente Zwolle wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Kirsten Wild telt het gezelschap nu 33 personen/organisaties. De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap.

Gemeente Zwolle, Schaatsen, Ronald Mulder, Lotte van Beek, Wielrennen, Kirsten Wild, Burgemeester Henk Jan Meijer, Gouden Sportboek, Wethouder René de Heer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Deel deze pagina: