Kirsten Wild grijpt op keirin naast brons

| 30-12-2011

Heel eventjes heeft Kirsten Wild misschien gedacht de keirin op het NK Baanwielrennen in Apeldoorn te kunnen winnen. Haar strijdplan was donderdag verrassend, maar behaalde niet het gewenste resultaat. De Zwolse renster, een nieuwkomer in de baanvariant van gooien en smijten, eindigde als vierde. De baantitel ging naar teamgenote Willy Kanis uit Kampen, voor Yvonne Hijgenaar en Shanne Braspennincx.

Het is een fascinerende discipline, dat keirintoernooi. Krachtpatserij, blufpoker, tactisch gemanoeuvreer en verwoestend finishen. Willy Kanis bewees met een Nederlandse titel opnieuw dat ze de facetten beheerst; Kirsten Wild maakte voor het eerst kennis met het spektakel in Omnisport Apeldoorn. In de finale fietste ze alles en iedereen hard voorbij, maar haar aanval had eigenlijk geen kans van slagen. Het was een mooie training voor de afvalkoers in het omnium, waarvoor ze een Olympisch ticket op zak heeft.

De aanval van Wild op goed een ronde van de streep was te overmoedig. In eerste instantie sloeg ze een behoorlijk gat, maar met het opvoeren van de snelheid in het mini-peloton van hongerige wolvinnen ging die voorsprong als sneeuw voor de zon verloren. Het was het proberen waard, en ze vormde op deze manier wel een prima mikpunt voor die andere renster van AA Drink, Willy Kanis. Die deed wat alle kenners ook donderdagavond van haar hadden verwacht: gewoon winnen. Bijna zoals alle jaren op het nationale onderonsje. In de sprint had ze niets meer te vrezen van Hijgenaar en Braspennincx. Wild was op dat moment al geslagen en zelfs kansloos voor brons.

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn, AA Drink Cycling Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws