Kirsten Wild gaat voor ritsucces in Giro

| 27-06-2017

“Voor het algemeen klassement speel ik geen rol van betekenis, maar ik hoop een etappe te winnen.” Aan het woord is de 34-jarige Kirsten Wild, die begin juli voor het eerst sinds 2013 weer deelneemt aan de Giro Rosa, de grootste meerdaagse vrouwenwedstrijd van het jaar. “Mede vanwege het baanwielrennen paste de ronde de afgelopen jaren steeds niet in mijn schema. Daarnaast vind ik het ook leuk om de wedstrijden een beetje af te wisselen”, aldus de renster van Cylance Pro Cycling.

Na twee jaar Team Hitec Products stapte Kirsten Wild in de winter over naar Cylance Pro Cycling en in het shirt van de Amerikaanse ploeg kwam de Zwolse sprinter in 2017 als een komeet uit de startblokken. Ze won in januari meteen twee etappes in de Women’s Tour Down Under en zij schreef in Melbourne het Cadel Evans Criterium op haar naam. “Dat ging best oké”, stelt een bescheiden Wild, die zich in het voorjaar volledig focuste op het WK baanwielrennen in China. “In Hongkong heb ik zilver gewonnen op het omnium en brons op de puntenkoers. Voor de puntenkoers was een derde plaats denk ik het hoogst haalbare en op het omnium zat het allemaal dicht bij elkaar. Dan denk je wel eens: wat als… Maar al met al ben ik best tevreden”, vertelt Wild, die nog geen drie weken later alweer succesvol was op de weg. In de eerste etappe van de Ronde van Chongming Island bleek zij in de sprint te sterk voor de Australische rensters Chloe Hosking en Sarah Roy.

“Aangezien ik in de laatste maanden van het jaar - als de meeste wegwielrensters rust pakken met het oog op het nieuwe seizoen - op de baan actief ben, heb ik eind mei en begin juni even wat gas terug genomen. Het NK van afgelopen weekend was eigenlijk mijn eerste serieuze wedstrijd weer”, zegt Kirsten Wild, die niet ontevreden is over haar optreden in het Gelderse Montferland. Al kon ze samen met haar ploeggenote Willeke Knol weinig uitrichten. “Het is lastig om tijdens zo’n wedstrijd iets te doen tegen de grote ploegen. Ik hoopte natuurlijk dat de kopgroep zou worden teruggehaald, maar daarvoor was ik afhankelijk van anderen. En aangezien de grote ploegen allemaal vertegenwoordigd waren in de kopgroep, gebeurde er niet heel veel.”

Tot een massasprint kwam het bij het NK niet. In de Giro Rosa, die vrijdag begint, hoopt Wild uiteraard wel aan sprinten toe te komen. “Ik heb volgens mij inmiddels zeven keer aan de Giro Rosa meegedaan en heb ook al eens in het roze gereden”, vertelt de 34-jarige Zwolse, die in 2013 nog de openingsetappe van de meerdaagse wedstrijd in Italië wist te winnen. “Op papier staan er dit jaar vier relatief vlakke etappes op het programma, maar op dat gebied kun je in Italië altijd weer voor verrassingen komen te staan. Eén van die vier etappes zal wel ‘Italiaans vlak’ zijn en er rijdt vast wel een keer een groepje weg, dus ik moet er staan als de kans zich voordoet”, aldus Wild, die voor het tweede deel van 2017 een paar mooie wedstrijden met stift heeft omcirkeld in haar agenda. “Het EK op de weg in Denemarken vind ik wel interessant. Verder is het EK baanwielrennen in Berlijn een leuke uitdaging. En in februari 2018 reken ik natuurlijk op veel support uit Zwolle tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Lekker dicht bij huis!”

Wielrennen, Kirsten Wild

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws