Kirsten Wild besluit 2012 met twee titels

| 30-12-2012

Kirsten Wild heeft bij het NK baanwielrennen, dat van 27 tot en met 30 december in Omnisport Apeldoorn werd gehouden, twee nationale titels aan haar erelijst toegevoegd. De 30-jarige Zwolse werd vrijdag overtuigend Nederlands kampioen op het onderdeel achtervolging en zondag pakte ze goud op het onderdeel scratch. Daarnaast sleepte ze ook nog twee zilveren medailles in de wacht: puntenkoers en koppelkoers.

In de aanloop naar het NK in Apeldoorn verbleef Wild, met nog vijf rensters van de nationale wegselectie, bijna drie weken in het warme Zuid-Afrika voor een trainingskamp. “Het was heerlijk, graadje of 40 en de sfeer was erg ontspannen”, zegt een bruin getinte Kirsten Wild aan het einde van een hectisch Olympisch jaar. In dat Olympische jaar koos ze bewust voor de baan in plaats van de weg. “Op de weg was het nooit zeker of ik mee zou gaan naar Londen. Ook had ik dan zeer waarschijnlijk in dienst moeten rijden van Marianne Vos.” Hoe anders was het op de baan, waar ze zichzelf had gekwalificeerd voor de Spelen en dezelfde Vos in een zogeheten bike-off wist te verslaan. “Ik had ook al op het podium gestaan tijdens het WK in Apeldoorn en bij een wereldbekerwedstrijd.”

Toch liep het in augustus 2012 niet helemaal naar wens in de Engelse hoofdstad. “Met de ploegenachtervolging reden we zoals ik had verwacht.” Het omnium werd met een zesde plaats in de eindrangschikking - en vooral een slechte puntenkoers - geen leuke afsluiter. “Ik heb er daar niet alles uitgehaald. Ik reed een goede vliegende ronde, maar heb het laten liggen op de puntenkoers. Het was het ergste moment uit mijn carrière”, aldus Wild, die echter niet bij de pakken neer gaat zitten en vastberaden is. “Ik wil nog een keer!”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws