Kirsten Wild: ‘Benieuwd hoe het niveau is’

| 17-10-2013

Na een prima wegseizoen start voor Kirsten Wild vrijdag op het hout van Omnisport Apeldoorn het baanseizoen met het EK. De Zwolse, die afgelopen dinsdag haar 31ste verjaardag vierde, komt vrijdag in actie op de puntenkoers en in de twee dagen die volgen staat het omnium op het programma. “Het gaat lekker, maar waar ik precies sta weet ik niet”, zegt Wild na een ochtendtraining in Onmisport.

“Ik heb in feite een jaar overgeslagen voor wat betreft het omnium, dus ik ben benieuwd hoe het niveau nu is. Zijn de andere meiden doorgegroeid? Kan ik nog makkelijk mee? Het wordt afwachten tot het toernooi begint. Ik heb er veel zin in en blijf het een mooie discipline vinden. Alleen die ellendige 500 meter zit er nog steeds in en die zal er wel niet gauw uit worden gehaald. Dat blijft een obstakel, want ik geloof niet dat ik me er nog spectaculair op kan verbeteren, zeker nier op de korte termijn”, aldus de Zwolse, die daardoor niet rekent op een overwinning op het omnium.

“Ik haal ook best een kick uit de lossen onderdelen, om daar elke keer hoog op te scoren. Als wegrenster behaal je overwinningen, dat is een wezenlijk onderscheid. Maar het is zoals het is, hè: die 500 meter bezorgt me zoveel punten dat de winst daardoor uit zicht verdwijnt.” Het is bij het omnium immers de bedoeling zo min mogelijk punten te verzamelen. “Toch is het leuk. Nu ik er zo over nadenk is dat wel grappig. Op de weg zou ik niet snel meedoen aan koersen die ik zeker niet kan winnen. In de Waalse Pijl zul je me niet gauw zien starten, om er maar één te noemen…”

Wild is vrijdag ook van de partij op de puntenkoers. “Op dat onderdeel lijken mij de kansen op succes groter. Ik heb op het wereldkampioenschap in Minsk al meegedaan en werd daar vijfde. Dat was een behoorlijk resultaat. Ik vermoed dat we tijdens het EK een heel sterk deelnemersveld krijgen, want het merendeel van de toppers is afkomstig uit Europa. Laura Trott is de Olympisch kampioene, Giorgia Bronzini doet mee, Katarzyna Pawlowska, de wereldkampioene op de scratch, Jarmila Machacová uiteraard, de wereldkampioene puntenkoers. En vlak ook Jolien d’Hoore niet uit, die Belgische is geen prutser meer. Maar we gaan voor de winst. Dat is altijd mijn doel, want anders kun je net zo goed een toertocht fietsen.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws