Kirsten Bakker: ‘Het is soms wel moeilijk’

| 27-02-2017

Verliezen is voor de vrouwen van PEC Zwolle inmiddels bijna een vanzelfsprekendheid. Vrijdag gingen de Zwolse dames met 1-3 onderuit tegen PSV en dat was alweer de vijftiende nederlaag van het seizoen. Kirsten Bakker, aanvoerster van de ploeg, baalt als een stekker van de resultaten. “Laat ik het maar zo zeggen, die zijn gewoon klote. Dat is soms wel moeilijk”, zegt zij.

Zeker voor Bakker is het verliezen een vrij onbekend proces. De centrale verdedigster uit ’t Harde kwam zes seizoenen lang uit voor FC Twente, een topclub op het gebied van damesvoetbal. Tussen 2009 en 2015 speelde Bakker zes seizoenen in de hoofdmacht van de Tukkers en werd viermaal landskampioen. Dat betekende dus heel veel winnen. Nu is alles anders en loopt ze achter de tegenstanders aan in plaats van andersom. “Van de bovenkant naar de onderkant, dat was wel een omschakeling. Al heb ik het wel enorm naar mijn zin”, vertelt Bakker, die door haar studie aan de CALO in 2015 verkaste naar PEC Zwolle. “Daar heb ik geen moment spijt van. Mijn studie bevalt goed, dus het is prima zo.”

Na vele jaren van winnen zou het best logisch zijn als het plezier bij Bakker en haar teamgenoten zo langzamerhand wel verdwenen is. Verliezen, verliezen en nog eens verliezen, dat is voor niemand leuk. PEC Zwolle Vrouwen speelde tot dusver achttien competitiewedstrijden, waarvan er slechts eentje werd gewonnen. Alleen Heerenveen werd in december over de knie gelegd. Toch houdt Bakker de moed erin, wat moet je ook anders. “Dat doe je door lol te maken met de meiden, de sfeer in de kleedkamer goed te houden, daar de dingen uit te halen. Want het is niet leuk natuurlijk. Al heb ik er echt nog wel plezier in hoor. Tegen PSV was het ook echt zonde. Na de 1-1 hadden we een zeer goede periode.”

Bakker blijft positief, ook over het restant van het seizoen. Het is tegen PSV ook niet zo dat de Zwollenaren van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ja, in het eerste kwartier, dat wel. Maar daarna niet meer. Het getoonde spel biedt houvast voor de komende periode, waarin PEC onder andere in de kwartfinale van de beker aantreedt tegen FC Twente. “We hebben een leuke groep en het gaat ook steeds een stapje beter. Ik ga er uiteraard vanuit dat wij zeker nog wedstrijden gaan winnen”, glimlacht Bakker.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws